Kunstige kat Zarathustra

Je erft een dikke kat van je overleden moeder en wat doe je dan?  Kunstenares Svetlana Petrova vereeuwigde de kat op een wel heel bijzondere manier.  Ze fotoshopte Zarathustra in beroemde schilderijen. Wij maken alvast een plekje vrij aan de muur.

 mona lisaDe Russische erfde de kat in 2008 nadat haar moeder overleed. Haar moeder aanbad de kat en verwende de viervoeter erg. Dit kwam niet ten goede aan het gewicht van Zarathustra, die tot nu toe nog steeds niet is afgevallen.

Kunstproject
Aan de Huffington Post vertelt Svetlana dat na haar moeders dood ze depressief raakte en niet meer kon werken. Een vriend raadde de Russische aan om een kunstproject op te starten met haar nieuwe grappige kat. Ze twijfelde maar ging overstag.

Stilleven 
Ze dacht om een stilleven van haar kat te maken, zoals de beroemde Nederlandse schilders vroeger deden met bijvoorbeeld voedsel.

escape

Fotoshoppen
Ze fotoshopte de kat voor de grap in een schilderij en was positief verrast door het resultaat. Dat smaakte naar meer.

Borrell del Caso
Meerdere schilderijen volgden, zoals de Mona Lisa,  een schilderij van Pere Borrell del Caso werd verrijkt met de dikke kat en om Svetlana’s versie van het schilderij helden van Viktor Vasnetsov moesten we lachen. Mooie kunst, maar aangepast aan de kattenliefhebber.

Wie het schilderij van Borrel de caso, (hiernaast afgebeeld|) niet kan bekoren, geen nood. Al die schilderijen kregen een plek in haar website gallery waar men schilderijen van de verschillende tijdperken kan vinden.

Hoofdrol voor Zarathustraheroes
Van het antieke Egypte, de Italiaanse Renaissance, de Hollandse meesters uit de 17e eeuw tot aan 18eeuwse Franse kunstwerken. Naast de beroemde 19 eeuwse Amerikaanse en Russische kunstwerken is het allemaal te vinden. De schilderijen hebben allemaal echter één ding gemeen; kat Zarathustra speelt de hoofdrol op de schilderijen.

2 vrouwen

Favoriet Rubens
Maar onze favoriet is toch wel het schilderij van Paul Rubens. De muur is al leeg, kom maar door met dat schilderij!

Anderen lazen ook: 
1. Een kat is je beste vriend
2
. Met katten is het leven veel leuker
3
.Als de baas van huis is. laat de kat dan spelen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.