Uit de praktijk van dokter Fennema – Dokter in nood

Deze week vertelt dokter Fennema over een  kat die door de dierenambulance wordt binnengebracht. Jolle de kat blijkt een furie te zijn die de assistenten en de dokter behoorlijk wat bloed kost. Letterlijk. 

Gebroken bekken
Er werd door de dierenambulance een kat die aangereden was binnen gebracht. De foto’s onthulden een bekken dat op meerdere plaatsen gebroken was. Mmm goede raad was duur. Waar was de eigenaar en wilde die wel een dergelijke ingreep laten verrichten?

Verlossende telefoontje
Maar de volgende dag, toen we de patiënt goed gestabiliseerd hadden kwam het verlossende telefoontje. “Zit er bij jullie een kat uit Rotterdam die aangereden is en door de dierenambulance bij jullie is gebracht?” Vroeg een bezorgde mevrouw. Op alle vragen kon ik bevestigend antwoorden. Gelukkig mochten we de operatie uitvoeren.

Kat Jolle na de operatie

Verzekerd
De eigenaar had bij de aankoop van de kat ook een ziektekostenverzekering afgesloten. “Dan hoef ik nooit een nare beslissing te nemen in verband met de kosten” vertelde de eigenaresse. Dat kwam hier zeker goed uit want de operaties aan het gebroken bekken zijn langdurig en dus kostbaar.

Jolle
De kat die Jolle bleek te heten had nog gevoel in de achterpoten en een terugtrekreflex en ook was hij niet incontinent. De operatie kon dus doorgaan.

Furie
Wat schetste onze verbazing dat na de operatie onze patiënt in een furie veranderd was. Alle assistentes kwamen met bebloede handen uit de opname. “Die kat is onbehandelbaar” riepen ze in koor. Toen ik ook aangevallen werd en door de bloedverdunners die ik slik nog extra lang bleef nabloeden moest ik ze gelijk geven.

Pijn- en revalidatiecentrum
Als het niet goed mogelijk is om goede nazorg te leveren worden de kansen op succes snel kleiner. Wat nu te doen. Gelukkig was ik op de hoogte van een pas opgericht pijn- en revalidatiecentrum voor dieren. Jolle kon daar gelukkig snel terecht.

Doorverwijzen
Nu maar hopen dat ze daar wel onbeschadigd uit de strijd komen en dat Jolle de zorg kan krijgen die hij nodig heeft. Want zo nu en dan verwijzen wij ook door naar dierenartsen met specifieke kennis en kunde.

Een gedachte over “Uit de praktijk van dokter Fennema – Dokter in nood”

  1. L.s.,
    Heb natte voeding voor katten in de aanbieding, Renal, dus nierdieet van Royal Canin en nog een ander goed merk, Minoes, mijn poes, is ondertussen geopereerd en zij eet dit voer niet. Het is voor een leuk bedrag en ik vind het zonde om dit zomaar weg te geven, weten jullie iemand die slecht bij kas zit en dit zou kunnen gebruiken voor hun viervoetige pluizebol? Regio Roermond, heb geen auto, kan het helaas niet brengen? Interesse laat even wat weten. Groetjes Mieke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.