Katten wekkers

Als je samenwoont met een kat dan is een wekker vaak overbodig. Miauwen, een peeling met hun ruwe tongetjes, een pootje in je neus of in je oog of  in je oor. Getrappel op je buik of lompweg spullen op de grond gooien.

Volhardend
Meestal zijn ze ook behoorlijk volhardend. Het personeel moet nú aan de slag. Het bakje met eten is leeg, de kattenbak is vies en die muisjes vliegen niet vanzelf door de woonkamer. Geduld staat niet in hun woordenboek. Compassie ook niet.

Filmpjes!
In de compilatie zie je verschillende tactieken die poezen en katers inzetten om hun baasjes ’s morgens uit bed te krijgen. En Simons Cat illustreert het ook nog eens erg duidelijk.

 

Ervaringsdeskundige
Mijn eigen kater, Gatzo, kan er ook wat van. Hij heeft door de jaren heen een uitgebreid oeuvre ontwikkeld. Over mijn gezicht aaien, aan mijn lip trekken, over mijn haar lopen, miauwen en likken. En hij wordt er eerlijk gezegd ook elke keer voor beloond. Want uiteindelijk sleur ik mijn luie lijf toch uit bed om van het getreiter af te zijn. Het wordt mij dan, na 10 jaar samenwonen, nog steeds erg duidelijk gemaakt waar het lege bordje staat. Alsof ik dat zou vergeten…

En die van jou?
Wat we heel graag willen weten is hoe jouw kat je duidelijk maakt dat het de hoogste tijd is om op te staan. Je kunt het ons mailen en filmpjes of foto’s sturen. Leuk al die Engelse, Japanse en Amerikaanse poezen, maar wij willen de Nederlandse (en oké, de Vlaamse mogen ook meedoen) katten wekkers in beeld. Hoe meer, hoe liever. En dat vinden de fans van Petsie.nl ook.

Anderen lazen ook:

1. Uit de praktijk van dokter Fennema
2. Kunstige Kat Zarathustra
3. Als de baas van huis is, laat de kat dan spelen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.