Als de baas van huis is, laat de kat dan spelen

’s Morgens sta je met de deurhendel in je hand, je hebt haast want je moet werken. Twee ogen staren je aan en er volgt een zielige miauw.  Wil je zonder schuldgevoel de deur uit?  Je kan er voor zorgen dat hij zich niet verveelt. 

Ik verveel me dood. foto: buzzfeed
Ik verveel me dood.
foto: buzzfeed

Wat doet je kat als je de hele dag weg bent. Als het een binnenkat is en hij heeft niet veel te doen, dan verveelt hij zich stierlijk. Het enige wat er dan op zit is, is slapen, slapen en nog eens slapen. Dan kom je ’s avonds thuis en gaat hij lopen klieren, als je geluk hebt tenminste. Het kan ook zo maar zijn dat er tussen het slapen door nog tijd was om de bank uit elkaar te rijten.

Werken
Laat hem net zoals jij werken voor zijn eten. Dat kan heel makkelijk. Er zijn genoeg voedingsballetjes te koop en die zijn niet duur. Daar zitten gaatjes in waar de brokjes uitvallen als je kat er mee speelt. En dat heeft hij snel genoeg door. Wel een keertje oefenen als je er bij bent. Je kan ook een Kong aanschaffen. Daar stop je lekker gemalen vlees in, je stopt de Kong in de vriezer en haalt hem er ’s ochtends weer uit.

frolic kat programmeerbaar

 

Speeltjes
Zorg dat er genoeg speeltjes in huis zijn waar hij zichzelf mee bezig kan houden. Altijd die ene muis of dat bolletje wol gaat ook vervelen. Je kan zelfs speeltjes met een timer kopen. (FroliCat en James Marketing).

Te koop bij Amazon
Te koop bij Amazon

 

TV kijken
De radio aanzetten als je weg bent heeft niet zo veel zin. Maar er zijn wel speciale dvd’s voor katten te koop. Visjes, vogeltjes, alles waar zij blij van worden komt voorbij. Bij Amazon heb je genoeg keuze.

Inspiratie: GoldTatze
Inspiratie: GoldTatze

Omgeving
Je hebt je huis ingericht naar je eigen zin. Maar heb je ook aan je kat gedacht? Kan hij lekker naar buiten kijken, en is daar dan ook wat te zien. Leg dan een dekentje op je vensterbank. Zorg ook voor veel verschillende plekjes op verschillende hoogtes. Katten zitten graag hoog.

Als je weer thuis bent
Het leukste entertainment ben jij natuurlijk zelf. Niet alleen maar samen uitgeteld op de bank hangen. Jij bent dat misschien, maar je kat nog lang niet. Mat hem lekker af met spelen. En ’s morgens niet gelijk de deur uit rennen. Tien minuutjes ’s morgens samen dollen en jullie beginnen allebei je dag goed.

Anderen lazen ook:

1. Badkamermat weer onder kattenplas. En nu?
2. Vijf tips waarmee je je kat van de bank naar de krabpaal krijgt
3. Een kat is je beste vriend!

Je kan ons vinden op Facebook, Twitter, Instagram en natuurlijk onze blog. Maak je gebruik van Twitter of Instagram? Voeg dan #petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten!

Facebook: Petsie
Twitter: PetsieNL
Instagram: PetsieNL
Blog: www.petsie.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.