Heldhaftige huishond pakt inbreker

De Duitse herder Arista van Rob Adolfs en Judith Nijlant uit Enschede heeft in de omgeving van de Zomerweg voor de derde keer een onverlaat opgespoord.

Toen ’s nachts rond 4.00 uur hun buurman een inbreker ontdekte, belde deze eerst de politie en klopte toen bij Rob en Judith aan. Gezamenlijk zetten ze een speurtocht naar de dief op.

Arista, braaf tussen de kippen. Foto:  Judith Nijlant
Arista, braaf tussen de kippen. Foto: Judith Nijlant

Arista
Ook hond Arista was van de partij. De politie arriveerde met drie auto’s en hoefde alleen nog maar de dief in ontvangst te nemen. Arista had de onverlaat al in de bosjes opgespoord. Arista is in Friesland opgeleid als politiehond en kwam 3,5 jaar geleden in Enschede wonen. Ze is helemaal huishond geworden, speelt met het vierjarige zoontje Bram en loopt tussen de kippen in de tuin.

Onverlaat
Twee keer eerder pakte het beestje een onverlaat. Dochter Amber kwam thuis met het verhaal dat er een dode man op de brug lag. De politie werd gewaarschuwd, maar de man bleek springlevend en verzette zich bij zijn aanhouding. Pepperspray hielp niet, waarna Arista achter de man werd aangestuurd.

Trots
​Die bleef staan en kon worden meegenomen. De andere keer keer ontdekte Arista een man in het bosje, gewikkeld in een tapijt. De politie ontfermde zich over deze persoon. ,,Toch fijn om zo’n hond thuis te hebben. Het is echt een schat van een beest. Maar als ze aan moet treden voelt Arista dat feilloos aan! We hoeven haar niets te zeggen. We zijn trots op haar,” zegt bazinnetje Judith Nijlant.

Bron: De Stentor

 Anderen lazen ook:

1. Loslopende honden, herken de signalen
2. Badtips voor honden
3. Zoek jij je ook rot naar losloopgebieden? 

Je kan ons vinden op Facebook, Twitter, Instagram en natuurlijk onze blog. Maak je gebruik van Twitter of Instagram? Voeg dan #petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten!

Facebook: Petsie
Twitter: PetsieNL
Instagram: PetsieNL
Blog: www.petsie.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.