Zoek jij je ook rot naar losloopgebieden?

Dat is niet zo raar, want vooral in de ‘stenen’ steden is het zoeken naar een naald in een hooiberg.  Heb je er één gevonden, dan is het niet altijd om over naar huis te schrijven. En sommige losloopgebieden, daar komen jij en ik niet achter. De zogenaamde verborgen losloopgebieden waar alleen buurtbewoners hun honden los laten lopen. Eén van die gebieden ligt in Rotterdam. Samen met Ernst en labrador Browny namen we een kijkje.

Het favoriete speleltje van Browny en baasje Ernst, pak de bal. Op de geluidswal kan de labrador zich heerlijk uitleven
Het favoriete spelletje van Browny en baasje Ernst, pak de bal. Op de geluidswal kan de labrador zich heerlijk uitleven

Wat is er fijner dan met je hond lekker te kunnen darren. Dat je viervoeter zich heerlijk kan uitleven samen met andere honden in een losloopgebied. Alleen zijn goede losloopgebieden soms lastig te vinden en liggen ze ver uit elkaar, zeker in een grote stad als Rotterdam.  Natuurlijk kennen we de grotere gebieden, de parken zoals park De Twee Heuvels in IJsselmonde die we zeer kunnen aanraden. Maar er zijn er ook een hoop waar we (nog) geen weet van hebben. Ernst von Schukkman nam ons mee naar een gebied in een stukje Rotterdam.

Geluidswal
In Beverwaard ligt een stukje groen dat de buurtbewoners daar ‘de geluidswal’ noemen. Een redelijk smalle strook groen die wel een paar kilometer doorloopt. In deze hondenrijke buurt loop je nooit alleen op de wal. Browny, die weet wat er komen gaat, kan niet wachten totdat de riem af mag. Eenmaal los stuift ze er vandoor, achter de bal aan. Het favoriete spelletje van baasje Ernst en de speelse labrador.

Spelen en klauteren
De geluidswal is geen geweldig mooi losloopgebied waar je ook een kop koffie kan drinken. Nee, gewoon een hoop bomen, gras, een sloot aan de rechterkant en links de aarden geluidswal. Niks fancy, maar wel geweldig voor honden om in te spelen en te klauteren. De hol naar beneden richting sloot, maakt Browny niets uit. In haar haast om de bal te pakken stormt ze naar beneden en komt net voor het water tot stilstand. Ook de aarden wal neemt ze met gemak. De labrador is helemaal in haar element. En daar gaat het om.

Weet jij ook een verborgen losloopgebied bij jou in de buurt? Laat het ons weten via een reactie hieronder.

Anderen lazen ook:

1. Badtips voor honden
2. Loslopende honden, herken de signalen
3. Van straathond tot Instagram ster 

Een gedachte over “Zoek jij je ook rot naar losloopgebieden?”

  1. Het Hollands Diep in Strijen. Je kan een behoorlijk stuk lopen. Op sommige plekken moet de hond wel aangelijnd omdat er Schotse Hooglanders staan. Dit wordt duidelijk aangegeven. Niet al te druk, er is ook een hondenstrandje en als je bij de parkeerplaats richting de jachthaven loopt kan kom je bij De Batterij (restaurantje). Honden zijn er welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.