Vijf tips waarmee je je kat van de bank naar de krabpaal krijgt

De bank ligt aan flarden, je mooi geverfde muur is naar de gallemiezen en de krabpaal staat daar maar  te shinen. Er gaat iets mis, dat is duidelijk. Vijf tips waarmee je je kat wél aan de krabpaal krijgt.

kat-bank-bijgesneden

Met water natspuiten nét als ze der nagels in je, natúúrlijk, gloednieuwe, bank zet. We hebben ons er allemaal wel eens aan bezondigd. En we weten allemaal dat het niet helpt.

Hard schreeuwen
Net als heel hard schreeuwen op het moment dat ze eens lekker witte strepen op je dieprode geverfde muur maakt. Zucht, wij weten  hoe dat voelt…

Nekvel
Je zou der toch bij der nekvel willen pakken en tegen die krabpaal aan willen zetten! Maar ook dat zet geen zoden aan de dijk. Stop er maar mee, katten worden er alleen maar angstiger van.

Wat helpt dan wel?
1.   Spray je krabpaal in met valeriaanspray of kattenkruid.
2   Probeer de krabpaal in een spel te betrekken en je kat er zo heen te lokken
3   Verplaats de paal. Als je bank er wel aan gaat maar de krabpaal die twee meter verder staat niet. Dan staat de krabpaal dus niet op de goede plek. Verplaats de paal net zolang totdat je kat wel haar of zijn nagels eraan scherpt
4   Plaats een hoge paal. Katten willen zich lang maken, een lage paal is daarom niet geschikt
5   Kijk hoe je kat krabt. Krabt je kat horizontaal of verticaal?  Pas de paal of plank, als je kat verticaal krabt, daarop aan.

 

2 gedachten over “Vijf tips waarmee je je kat van de bank naar de krabpaal krijgt”

  1. Hartelijk bedankt voor deze nuttige tips! Ik wil een kat hebben en nu zoek ik naar verschillende informatie om mijn kat zo gelukkig mogelijk te houden! Nu moet ik ervoor zorgen dat mijn kat een krabpaal leuk vindt (ik zal toch voor valeriaanspray gaan). Hopelijk zal ik alles op tijd leren en mijn kan gezond en gelukkig zal zijn!

  2. Bedankt voor je goede tips! Ik was precies op zoek naar tips hoe een kat van de bank kan komen om te krabben. Mijn lieve Jones blijft vaak op de bank liggen en nu weet ik precies wat ik moet doen. Top!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.