Badtips voor je hond

Nooit meer achter je ingezeepte hond aanrennen. Geen badkamer die op een openbaar zwembad lijkt of een doorweekt baasje. Klinkt je dat hemels in de oren? Wij hebben een paar tips om dat makkelijker te maken.

dog washweb
foto: http://www.sxc.hu/pic/m/c/ca/cathyk/401941_dog_bath.jpg

Het is ook onvoorstelbaar wat er in die hondenhoofden omgaat. Een lekkere vieze plas, de sloot of  een ijskoud meertje lijken voor veel honden niet te weerstaan. Maar een warme badkamer, met fris water uit de douchekop en een lekkere shampoo en het is grote paniek.

Eau de koeievlaai 
Nu ja, een ding is dan wel te begrijpen. Als ‘eau de koeienvlaai’ en parfum ‘dooie vogel’ het opperste van geursensaties is, dan ben je niet zo van de cocos- of rozenblaadjesshampoo. Dus daar verschillen twee- en viervoeters wel wat in.

Paniek
Wat wel hetzelfde is? Iets engs of iets tegen je zin doen. Daar houden jij en je harige huisgenoot allebei niet van. Kijk eerst even waar de paniek begint. Is dat pas in de badkamer, of al eerder? Dat moet je dus een stapje voor zijn.

Oplossing 
Gaat het trillen pas beginnen als de kraan opengaat?  Zet dan je hond een paar keer in een droog bad. Geef hem snoepjes, prijs hem en haal hem er weer uit. Als dit helemaal goed gaat, dan ga je de volgende keer een stapje verder. Weer snoepjes in een droog bad en zet nu alleen even de kraan open en gelijk weer dicht. En ook weer afsluiten met snoepjes en prijzen. Zo bouw je de hele wassessie op.

Snoepjes douchekop
Je kan ook snoepjes op de douchekop leggen, zonder dat die openstaat welteverstaan.  Je krijgt misschien wel eens een terugval, dan begin je weer vanaf de eerste stap en bouw je weer op.

Geen geduld
Heb je niet zo veel geduld? Ga dan eens googlen en zoek een hele lieve hondentrimmer bij je in de buurt. Een wasbeurt alleen kan daar ook en dan worden de nageltjes vaak ook nog even geknipt.

Anderen lazen ook:
1. video: Make over redt leven asielhond
2. Stinkende oren bij je hond, wat doe je er aan?
3. Tanden poetsen hond en kat, moet dat?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.