Vervoer je hond veilig

Of je nou met je puppy naar puppycursus moet, samen op vakantie gaat of gewoon een dagje erop uit; je hond of pup zal meerdere keren mee moeten in de auto. Door de juiste voorbereidingen te treffen zorg je ervoor dat de autorit veilig verloopt.
Want stel je nou voor dat je hard op de rem moet staan voor een andere automobilist en je hond zit niet goed vast…

dog in car web

Achterbank
Het leed is niet te overzien als je hond  dwars door de voorruit vliegt, zowel voor jou als de hond.

Wat je kan doen is bijvoorbeeld de hond niet naast je op de passagierstoel zetten, maar op de achterbank.
De hond heeft hier niet alleen minder last van wagenziekte, maar je kan je hond zo ook goed vastzetten.

Riemverlengstukjes
Bij veel bekende dierenzaken zijn speciale riemverlengstukjes verkrijgbaar die je aan de gordel van de auto kan klikken.
Klik dit verlengstuk aan een goedsluitend tuigje, niet aan een halsband, omdat een halsband eerder los kan schieten of je hond kan verwonden.

Autobench
Heb je een kleine hond dan kan je ook een speciale autobench gebruiken die je op de grond tussen de bank en de stoelen inklemt.

In de achterbak
Wil je je hond in de achterbak vervoeren, dan is de optie met het tuigje en de riemverlengstukjes die je met een karabiner haak aan een ring van de achterbak vastmaakt de meest veilige keuze.
De haken vind je meestal aan de op de bodem of aan de zijkant van je achterbak. Gebruik je een rek, dan kan de hond zich, als je hard moet remmen, er nog steeds hard tegenaan klappen. Niet echt prettig.

Niet uit het raam
Uit het raam hangen, heerlijk de haren door z’n vacht, het ziet er altijd leuk uit, maar je kan het beter niet toestaan. Waarom? Het vergroot de kans op oor- en oogontstekingen.
En kleine honden zien zo ook wel eens kans om uit het raam te springen. Stel dat je op de snelweg rijdt..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.