Geen auto, wel samen met je hond op vakantie

Je wilt op vakantie samen met je hond, alleen je hebt geen auto. Waar ga je dan naartoe? We hebben mooie plekjes in Nederland voor je opgezocht met een bushalte voor de deur. Ideaal!

Samen naar het strand, dat is pas écht vakantie
Samen naar het strand, dat is pas écht vakantie

 

Natuurlijk bevelen we niet zomaar iets aan, maar alleen mooie plekken waar we goede dingen over horen. Zoals de onderstaande tips:

Natuurgebied
Bij huisjeboompjehondje.nl staat vakantie met de honden voorop. Behalve dat het huisje in een natuurgebied ligt, is het ook maar 6 minuten lopen vanaf station Winterswijk West. Honden kunnen zich naar hartenlust uitleven op het 750 M2 grote eigen terrein dat bij de huisjes hoort.

Ben je een strandliefhebber, dan is Roompot vakantieparken in Kijkduin wel wat voor jou. De bus stopt voor de deur en het strand is op 200 meter afstand van het vakantiepark. De  hond is in een aantal accommodaties en op de camping van harte welkom. Makkelijk met openbaar vervoer te bereiken.

Hoeve te Gast
Een andere optie is Hoeve te Gast, Gelegen aan de rand van de Schoorlse duinen en op steenworp afstand van het strand. Een gezellige woonboerderij met kippen, konijnen, katten en een lieve boerderijhond. Waar jouw hond nog makkelijk bij kan. Met openbaar vervoer: uitstappen op station Alkmaar, aansluitend Connexxion(bus) lijn 151, uitstappen bij halte de Bokkesprong in Groet

Waddeneilanden
De waddeneilanden zijn hondenparadijsjes bij uitstek. Neem bijvoorbeeld Texel. Je neemt de boot en op het eiland kan je de bus nemen. De bus vertrekt vlakbij de aanmeerplaats van de boot. Bij aankomst kan je een fiets huren met een hondenkar erachter. Super handig!

Naar Drenthe
De Loohoeve in Schoonloo, Drenthe heeft één kamer in de herberg waar honden worden toegelaten. Je moet er dus op tijd bij zijn, maar dan heb je ook wat! De Loohoeve ligt in een schitterende omgeving. En is met openbaar vervoer goed te bereiken. Je neemt de bus vanaf Assen en die stopt voor de deur van de herberg. Pluspunt: er is een hondenlosloopbos in de achtertuin.

Heihaas
In de buurt van bos, strand en stad ligt Landalpark Heihaas. Er valt daardoor genoeg te wandelen met de hond. Met openbaar vervoer ernaartoe is ook geen probleem. Vanaf station Amersfoort neem je de bus die voor het park stopt. Even installeren en daarna is het genieten geblazen want achter het park kan je eindeloos wandelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.