Met katten is het leven véél leuker

We weten allang dat het hebben van een kat goed voor je gezondheid is. We leven langer en maken meer het gelukshormoon serotonine aan. Maar eigenlijk is het gewoon fijjn dat er iemand is als je thuis bent. We vroegen het aan een paar fervente kattenbezitters, onze eigen Annemarie geeft de aftrap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“Door Gatzo neem ik pauze. Als ik te lang doorwerk achter m’n laptop komt ie kopjes geven of gaat hij voor het beeldscherm staan zodat ik niet meer verder kan typen.”
Annemarie

“Tommie is lekker eigenzinnig. Als ik thuiskom krijg ik kopjes en kroelen we veel, heerlijk.”

Mirjam

 

Petsie met max“Ik word er ontspannen van. M’n huis is af als ze er zijn. Zonder poezen zou ik een leeg iets thuiskomen. Alsof je een huis hebt zonder bed of bank. En ze geven me een veilig gevoel. Tegelijkertijd kan ik het ook goed relativeren. Ik weet dat het ‘maar’ katten zijn. Maar als ze m’n leven aangenamer maken, waarom zou ik er dan niet lekker van genieten en serieus nemen wat ze aanvulle zolang ze er zijn.”

Jade, eigenaresse van Max, Oscar en Mittens 

“Het is leuk omdat het gezellig is, ze komt lekker kroelen en ‘kletst’ honderduit. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt kan je met katten net zo goed communiceren als met honden.  Nee, ze geeft geen poot maar ze kent wel een aantal commando’s en luistert goed naar haar naam. Het is één brok karakter, maar dan in handzaam formaat. En je hoeft ze ook niet uit te laten. Daarnaast kan ze ook erg op zichzelf zijn en haalt ze veel kattenkwaad uit.”

Yolet

 

annemiek

“Ik vind het één van de leukste huisdieren, maar ik ben ook echt een kattenmens. Ze zijn gezellig en lief en ik moet vaak om ze lachen. Je kunt ze veel leren en ook opvoeden. Daarnaast kunnen ze zich zelf prima vermaken.

Annemiek, poezenmoeder van twee kittens Jona en Levi

Waarom is jouw leven als kattenbezitter leuker? Vertel ons jouw reden  en laat hieronder je reactie achter.

 

Een gedachte over “Met katten is het leven véél leuker”

  1. Het leven met een kat is veel leuker.

    Het maakt niet uit op welk tijdstip je thuiskomt. Er wordt altijd op je gewacht. Je leven wordt volledig gecontroleerd. Want zij, de katten, bepalen wanneer er wat gebeurd. Ze zijn altijd troostend – bij een relatiebreuk kijken ze je aan alsof te zeggen; “Wees maar niet bang, je hebt altijd ons nog om voor te zorgen”. Het enige minpuntje is als mijn poes krols is – dan loopt zij de hele dag en nacht te spoken en te miauwen met haar kont omhoog. En als ik dan niet snel genoeg reageer gaat zij geursporen achterlaten want zij is bang dat ik haar vergeet.

    Een kat in huis is dus een echte topper!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.