Uit de praktijk van dokter Anton Fennema (1)

In zijn column vertelt dierenarts Anton Fennema iedere vrijdag over wetenswaardigheden uit zijn praktijk. Vandaag: Reu Dominique die last heeft van een ‘pikant hapje’.

Dominique had last van een 'pikant hapje'
Reu Dominique lag onlangs op de operatietafel door een pikant hapje.

 

 

 

 

 

 

 

De reu Dominique was een imposante verschijning, maar toch een heel sympathieke Stafford. Dit keer niet met een zwaar getatoeëerde kaalhoofdige Feyenoord hooligan, zoals het cliché wil, maar met een keurig baasje en bazinnetje.

“Dokter wat we ook doen Dominique eet naast zijn voer alles wat los en vast zit”, sprak de eigenaresse bezorgd. “Ik ben zo bang dat hij nu weer iets heeft gegeten wat we operatief moeten laten verwijderen.”

Voorkeur voor kleding
Het vorige jaar hadden we bij Dominique al een paar sokken uit zijn maag gehaald. Hij had een voorkeur voor gedragen kleding, dat was duidelijk. Wat ze ook deden hij zag altijd wel een kans om de wasmand te vinden. Nu was het een hele tijd goed gegaan. Maar Dominique was duidelijk niet lekker. Met een kromme rug stond hij droevig voor zich uit te staren.  Bij aanraken van de buik piepte hij klagelijk. Nu zagen we op de röntgenfoto duidelijk dat ‘iets’ de darmen verstopte. Textiel is op een röntgenfoto nauwelijks zichtbaar.

Operatie
Echter de aanwijzingen waren duidelijk: Dominique moest weer geopereerd worden.  Die ochtend keek de hele praktijk vol verbazing naar de de damesstring die we uit de dunne darm haalden. Na uitspoelen door de assistente bleek het om een rode te gaan. De operatie verliep verder goed en tevreden over de goede afloop belde ik het opgegeven 06-nummer. De eigenaresse nam vrijwel direct op.

String
“En?” sprak ze. Ik hoorde de spanning aan de andere kant van de lijn. Blij vervolgde ik: Ik kan u vertellen dat Dominique weer helemaal zal herstellen en dat we een rood kanten string uit de darm gehaald hebben.” Het bleef te lang stil aan de andere kant van de lijn. “Maar ik draag helemaal geen strings”, hoorde ik nog net toen ze de verbinding verbrak.

Anderen lazen ook: 
1. Uit de praktijk van dokter Fennema; Horrorkat
2. Badtips voor honden
3. Zoek jij je ook rot naar losloopgebieden? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.