Badkamermat weer onder kattenplas. En nu?

Hoeveel we ook van onze katten houden, de geur van kattenplas is alles behalve prettig. Heb je de neiging om er een liter chloor overheen te gooien? Niet doen. Dat stimuleert je kat alleen maar om weer op dezelfde plek te gaan plassen. In drie simpele stappen en met een paar simpele keukenmiddelen maak je het weer brandschoon.

Bron: cheezburger.com
Bron: cheezburger.com

Droogdeppen
Ben je er vroeg bij, dan kan je met een oude doek het grootste gedeelte weghalen. Pak daarna toilet- of keukenpapier en blijf deppen tot je geen vocht meer kan opnemen.

Een sopje
Maak een sopje met biotex of groene zeep. Hier zitten enzymen in die de geur weghalen. Maak de plek goed nat en laat intrekken. Zo ruikt je kat niet meer waar hij of zij geplast heeft en vermijd je dat hetzelfde badkamermatje weer onder zit.

Alcohol
Als laatste heb je pure alcohol nodig. De fles wodka kan je gewoon in de kast laten staan. Deze alcohol is bij elke drogist te verkrijgen. Los 1 op 10 op in water of koop een 10% oplossing en doe dit in een plantenspuit. Over de vlek sproeien en laten intrekken.

Niet straffen
Een huis dat riekt naar de kattenplas is echt vies. Maar je kat plast niet naast de kattenbak voor de lol. Straffen heeft totaal geen zin. Roepen of nog erger, je kat met zijn neus door zijn plas halen maakt het alleen maar erger. Hij of zij snapt daar helemaal niets van.

Pijn en stress
Er zijn drie redenen waarom je kat niet op de kattenbak of buiten in de tuin plast; pijn, stress of de sanitaire voorzieningen voldoen niet. Blaasgruis is pijnlijk en komt bij veel katten voor. Je dierenarts kan dit makkelijk vaststellen of uitsluiten en met een aangepast dieet kan je dit verhelpen.
Ook stress kan een belangrijke factor zijn. Dan wordt het iets lastiger. Heb je net een nieuwe huisgenoot in huis gehaald, zijn er in de buurt nieuwe katten, ben je verhuisd, heb je een nieuwe partner of is je interieur veranderd? Je kan het zo gek niet verzinnen of je kat kan er door van slag raken.

De kattenbak
De ene kattenbak is de andere niet. De ene kat wil met deksel, de ander zonder. Ook de kattenbakvulling veranderen kan helpen. Heb je een of meer katten in huis, dan heb je meerdere kattenbakken nodig. De regel is dan: aantal katten plus één. Heb je twee katten, dan heb je er dus drie nodig. Zorg dan voor verschillende bakken en verschillende kattenbakvulling en zorg dat ze een beetje privacy hebben als ze moeten.

Anderen lazen ook:

1. Een kat is je beste vriend!
2. Met katten is het leven véél leuker
3.
Vijf tips waarmee je je kat van de bank naar de krabpaal krijgt.

Je kan ons vinden op Facebook, Twitter, Instagram en natuurlijk onze blog. Maak je gebruik van Twitter of Instagram? Voeg dan #petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten!

Facebook: Petsie
Twitter: PetsieNL
Instagram: PetsieNL
Blog: www.petsie.nl

 

Een gedachte over “Badkamermat weer onder kattenplas. En nu?”

  1. Ik heb ontdekt dat citroen schoonmaakmiddel ook helpt Daar heeft onze poes een hekel aan en plast weer keurig op de bak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.