Tien meest giftige planten voor honden

Heb jij ook zulke mooie planten in huis en de tuin?   Let op, want sommigen zijn gifitg voor honden. We hebben de tien meest giftige planten voor je op een rij gezet.

Heeft jouw hond van één van onderstaande planten gegeten? Raadpleeg altijd een dierenarts! Ook als jouw hond nog geen vergiftigingsverschijnselen vertoond. Onderstaande is een algemeen beeld, omdat de hoeveelheid van een plant die jouw hond heeft binnengekregen en wat tot vergiftiging kan lijden per hond en per plant verschilt, is het altijd goed om een arts te raadplegen.

dieffenbachia 2De Dieffenbachia staat in veel huiskamers en is helaas zeer giftig. Mocht je hond ervan eten dan veroorzaakt dat krampen en opzwellen van keel, lippen en tong. De hond kan hierdoor stikken.

 

sago palm 2

 

De Sago Palm is zeer giftig en kan leiden tot nierfalen. Daarnaast tast het ook de lever en het zenuwstelsel aan. Signalen van een vergiftiging zijn: overmatig kwijlen en trillen.

 

taxusDe Taxus wordt vaak als natuurlijke haag gebruikt. Maar de naalden en zaden zijn erg giftig. Eten van deze plant kan ervoor zorgen dat je hond gaat trillen, spierslapte krijgt, hartritmestoornissen en ten slotte een hartstilstand.

 

oleander

Gooi alle Oleanders gelijk het huis uit! Deze plant is zo giftig dat in sommige gevallen één blaadje al dodelijk zijn. Honden kunnen er maagproblemen door krijgen, hartproblemen, te lage bloeddruk, in coma door raken of er zelfs een hartstilstand door krijgen.

 

rhodondendron

Eten van de Rhodondendron kan de nieren beschadigen, honden stuiptrekkingen geven, verlamming en zelfs de dood tot gevolg hebben. Andere symptomen zijn; overvloedige vochtuitscheiding uit de neus en ogen.

 

maretak 2

De Maretak is een halfparasiet die op bomen groeit en levert meestal geen problemen op. Behlave rondom de Kerst als de plant in kerststukjes of als versiering in huis wordt gebruikt. Let op dat de hond er niet van eet aangezien de plant ernstige maagklachten kan veroorzaken.

 

herfststijlloos

De Herfststijlroos heeft een verlammend effect en kan tot de dood van een hond leiden. Dat komt door zowel de zaden als de knol. Hier zit de stof colchicine in die zeer giftig is. Denk je dat je hond van deze plant gegeten heeft, raadpleeg dan altijd de dierenarts.

 

ridderspoor

Het gif bevindt zich bij Ridderspoor in de hele plant, maar zit vooral in de bladen en zaden. Na eten van deze plant wordt de spijsvertering verstoord. De hond krijgt een overmatige speekselproductie, kan gaan trillen, krijgt coordinatiestoornissen en verlammingsverschijnselen.

 

goudenregenweb

Bij Goudenregen zijn vooral de peulen heel gevaarlijk. Als de hond hiervan eet, kan hij gaan  braken, een brandend gevoel in mond en keel krijgen, diaree, opwinding en zelfs verlamming.

 

paddenstoelen web

Technisch gezien geen plant, maar paddenstoelen zijn zeker wel giftig voor honden. Sommige zijn zelfs dodelijk. Daarom: neem je hond mee naar de dierenarts als je ziet dat hij of zij erop kauwt.
Anderen lazen ook:
1. Loslopende honden, herken de signalen
2. Badtips voor honden
3. Van straathond tot Instagram ster 

Je kan ons vinden op Facebook, Twitter, Instagram en natuurlijk onze blog. Maak je gebruik van Twitter of Instagram? Voeg dan #petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten!

Facebook: Petsie
Twitter: PetsieNL
Instagram: PetsieNL
Blog: www.petsie.nl

 

 

 

Een gedachte over “Tien meest giftige planten voor honden”

  1. Dit soort artikelen moet ook een indicatie geven van het risico dat honden ook werkelijk ervan eten. Op deze manier gaan mensen hun tuin verstenen wat echt niet goed is voor klimaat en grondwater etc. Worden mensen zo niet onterecht bang gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.