Een kat is je beste vriend!

Eergisteren postte we op onze facebookpagina een artikel over Iris Grace. Een vijfjarig autistisch meisje dat ontzettende mooie schilderijen maakt. Schilderen was voor haar voor lange tijd de enige manier om zich te kunnen uiten. Naast veel liefde en inzet van haar ouders en begeleiders, las ik ook een prachtig stukje over Thula, de kat van Iris.

iris slapen met kat
Iris met Thula Bron: Irisgracepaintings.com

Thula is van het ras Maine Coon. Deze katten worden gekenmerkt door een imposant voorkomen en rustig en stabiel karakter. Op het moment dat Thula Iris voor het eerste ontmoette, was het liefde op het eerste gezicht. De twee paste zo goed bij elkaar, dat het een positief effect had op Iris. Ze wordt er rustiger van en kan zich beter focussen. En dat alles door een kat…

Toch een prachtig idee, vind je niet? Een kat als therapie. Ik sta er niet vaak bij stil, maar het blijkt zo maar weer wat voor invloed een kat (of hond) heeft op een persoon. Een kat (of hond) is hiervoor bijzonder geschikt, omdat deze meeleeft en dingen aanvoelt. Ze kan zich goed in elke situatie aanpassen,  zoekt contact en  kan door middel van mimiek en lichaamstaal communiceren. Kortom het dier geniet van gemeenschappelijke activiteiten met mensen en nodigt mensen uit om iets met hem of haar te doen!

Katten en honden werken positief op onze gezondheid door ons aan het lachen te brengen en ons tot spelen te motiveren. Het is de hond of kat om het even wat de mens over zichzelf denkt of wat anderen van hem denken.

iris kat schilderen

Iris schildert met Thula Bron: Irisgracepaintings.comEn daarom zijn wij dus gestart met onze blog petsie.nl. Een centrale plek die volledig draait om huisdiereigenaren, hun huisdieren en de onderlinge relatie. Wij zijn altijd op zoek naar mooie, ontroerende en vrolijke verhalen. Leuke, lachwekkende en inspirerende foto’s. Wil jij wat met ons delen? Stuur dan jouw foto en/of verhaal naar ons toe!

Je kan ons vinden op Facebook, Twitter, Instagram en natuurlijk onze blog. Maak je gebruik van Twitter of Instagram? Voeg dan #petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten!

Facebook: Petsie
Twitter: PetsieNL
Instagram: PetsieNL
Blog: www.petsie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.