Zwerfhond wordt vrienden met atleten en gaat 65 kilometer lang avontuur aan  

In Ecuador maakten zes Zweedse extreme sports atleten wel een heel bijzondere vriend tijdens een zesdaagse race dwars door het ecuadoriaanse regenwoud. Zwerfhond Arthur sloot zich tijdens de race bij het viertal aan en vond een nieuw thuis.

Het team, geleid door captain Mikael Lindnord, was zich aan het voorbereiden op de laatste fietsrit and jungle trek toen er opeens een viervoeter opdook, hongerig en duidelijk op zoek naar liefde.

 Atleet met Arthur de hond
Foto: Kirster Goransson

Gehaktballen
De groep kon geen weerstaand bieden aan de lieve maar smerige hond en voerde hem gehaktballen. Dat was genoeg voor de hond om hun nieuwe beste vriend te worden en geen seconde van hun zijde te wijken.

Cheerleader
Het team deed mee in de Adventure Racing World Championships, waarin atleten moeten fietsen, rennen en kayaken. Hiervoor trainden ze 20 uur in de week, maar nog nooit hadden ze zo’n toegewijde cheerleader gehad als Arthur.

Arthur volgde de groep al zwemmend
Foto: Krister Goransson

Koning Arthur  
De hond, genoemd naar de legendarische koning Arthur, sloot zich  net op tijd aan bij de groep voor een 24 kilometer lange hike dwars door de jungle. Dat ging goed, maar er stond ook nog een 41 kilometer lange kayak tocht op het programma.

Waterrat
Bezorgd om zin veiligheid namen ze afscheid van Arthur. Maar hun nieuwe vriend had andere plannen. Hij sprong in het water en volgde ze, al zwemmend naast de kayak. De groep besloot om de hond aan boord te nemen.

Volgens teamcaptain Lindnord waren ze daardoor langzamer. “Maar het was het zo waard”, vertelde de captain aan Today.

Arthur bij dierenarts
Foto: Krister Goransson

Bijkomen in kliniek
Arthur had door een race een paar verwondingen opgelopen, maar nadat hij een paar dagen in een dierenkliniek was bijgekomen mocht hij mee met zijn nieuwe baasje in het vliegtuig naar Zweden. Teamcaptain Lindnord had besloten om de hond te adopteren. “Hij is een geweldige hond, misschien niet de meest schattigste, maar hij is Arthur!”

Meer Petsie
Je kan Petsie ook vinden op FacebookTwitter en Pinterest. Maak je gebruik van Twitter of Pinterest? Voeg dan #petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten en pinnen!

Anderen lazen ook
1. Teckel Sjors laat zich niet tegenhouden door verlamming
2. Dutch Cell Dogs maakt  honden weer gelukkig
3. Hartverwarmend: bejaardentehuis voor honden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.