Held: teckel Sjors laat zich niet tegenhouden door verlamming

Verlamming en flinke blaasproblemen houden teckel Sjors niet tegen. “Het is één bonk gelukkigheid dat hier door de straat heen dendert,“ vertelt baasje Priti Pardoen. Maar daar ging wel wat aan vooraf.

IMG_1572Drie jaar geleden sprong Sjors van de bank af en had daarmee gelijk een driedubbele hernia te pakken. “Hij had totaal geen pijnprikkels meer en sleepte meteen met z’n pootjes.”

50% kans
Priti ondernam meteen actie en ging samen met Sjors naar dokter Aharon, die haar hond kon kraken. “Dat heeft ze ook gedaan, maar Sjors was al te ver heen. Hij moest geopereerd worden.” De dokter gaf de teckel 50 procent kans dat hij weer kon lopen.

Verlamd
Helaas mocht de operatie niet baten en was Sjors na de operatie nog steeds verlamd. Daaroverheen kwamen nog eens een keer de blaasproblemen. Een nare tijd, Sjors werd depressief.

IMG_1406

Blaasstenen
“Na de operatie kon Sjors niet plassen. Dat duurde vier maanden. In die tijd heb ik hem zelf gekatheteriseerd.” De diagnose: blaasstenen. Een half jaar na zijn hernia operatie moest de teckel opnieuw onder het mes. “Zijn hele piemel zat vol met steentjes waardoor hij niet kon plassen.”

Geen ballen
De teckel onderging een zware blaasoperatie en kreeg een nieuwe plasuitgang, waar normaliter z’n ballen hangen. “Die moest hij ook nog afstaan, anders kon hij niet plassen als hij in de rolstoel zat.”

Depressief
Het ging de teckel allemaal niet in z’n koude kleren zitten. “Hij had zoveel pijn dat hij depressief werd. Hij had nergens meer zin in. Zwemmen in de waterbak was echt zijn uitje, maar dat mocht niet meer vanwege de wond die eerst moest helen. Om de pijn te verlichten hebben we acupunctuur gedaan.”

Rolstoel
Langzaam krabbelde de teckel weer op. Z’n rolstoel bevalt. “Toen we hem voor de eerste keer in z’n rolstoel zette, konden we hem nog net vastmaken maar hij reed gelijk weg.” Dolgelukkig is de teckel met z’n twee nieuwe ‘achterpoten’.

IMG_1384In volle galop 
“Sjors snijdt consequent alle hoekjes af. Je moet eens zien hoe de plinten hier zijn toegetakeld. Rustig aan dat komt niet in Sjors z’n woordenboek voor. Het gaat altijd in volle galop. Dus als we op straat zijn en hij moet er langs en jij staat in de weg, rijd ie gewoon over je voeten heen. Het is één bonk gelukkigheid dat hier door de straat heen dendert.”

Meer Petsie  
Je kan Petsie ook vinden op FacebookTwitter, Instagramen Pinterest. Maak je gebruik van Twitter of Pinterest? Voeg dan#petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten en pinnen!

Anderen lazen ook:
1. Hartverwarmend: bejaardentehuis voor honden
2. Owen en Haatchi
3. Taksi, ode aan een wereldhond

6 gedachten over “Held: teckel Sjors laat zich niet tegenhouden door verlamming”

 1. Je bent een topper Sjors.. We zijn blij dat we jou en je team hebben leren kennen! We genieten op afstand mee van je verhalen en je foto’s. Dikke kus van Wiebus en Jeppe en hun personeel. Xxxx

  1. Heeft u de zelf hondenrolstoel gemaakt? Is er een bouwtekening van, want onze teckel Wimpie heeft ook helaas een rughernia.
   Op Marktplaats heb ik een oproep neergezet. Maar geen reactie.

   1. Beste Michel,

    Excuses voor de late reactie. We zullen gelijk contact opnemen met het baasje van Sjors en uitzoeken waar zijn rolstoeltje vandaan komt.

    Vriendelijke groeten,
    Petsie.nl

 2. Sjorsjekind♡, jij en je personeel zijn écht toppertjes..!! Zo blij dak jullie heb leren kennen want als ik een rot dag heb en het effe niet meer zie zitten dan is Sjorsjekind♡ diegene die mij weer laat lachen en de kracht geeft om door te gaan..zoveel respect voor zijn (en het personeel) doorzettingsvermogen..!! Als Sjorsjekind♡ de moed heeft om door te gaan dan kan ik het ook..!
  DankJeWel lieverd, jij geeft mij de kracht om door te gaan..!! Dikke knuffel op je lieve dopneus..!! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.