Hartverwarmend: bejaardentehuis voor honden

Een hartverwarmend initiatief is de seniorenclub in Wassenaar. Hier krijgen honden vanaf tien jaar die niet meer bij hun eigenaar kunnen wonen een nieuw thuis.

02Grote honden vanaf tien jaar, kleinere honden vanaf 12 jaar worden door coördinator Rootje van Gulik, drie collega’s en een hoop vrijwilligers liefdevol opgevangen.

Niet mee
“De meeste honden zitten hier omdat de eigenaar naar het bejaardentehuis moeten en hun hond niet mee kunnen nemen, andere eigenaren kunnen hun viervoeter niet houden omdat hun kind bijvoorbeeld allergisch is of omdat ze meer moeten werken.”
De eigenaar betaald voor de opvang zodat er goed voor de hond gezorgd kan worden.

 Adoptiefonds08
Daarnaast neemt de seniorenclub ook oude honden uit het asiel op. “Zo hebben die honden ook een goede oude dag”, vertelt Rootje. De asielhonden komen in het adoptiefonds waar mensen ze voor een minimumbedrag van 30 euro financieel kunnen adopteren. “Dan krijgen ze een foto en mogen ze de hond hier komen opzoeken.”

Roedels
De seniorenclub heeft nu 34 honden gehuisvest en kan er maximaal 40 opvangen. De honden leven in vijf verschillende roedels. “We hebben twee groepen met grote honden, twee met kleintjes en één met middelgrote honden.”

07Speelveld
De dag begint met het voeren van alle honden. Daarna worden de kamers schoongemaakt. Om 11.00 uur is het dan tijd om per roedel naar het speelveld te gaan. “Dat is echt voor de aandacht. De honden worden geborsteld, met ze gespeeld. Dat herhalen we daarna nog twee keer.”

Wandelen
Tussendoor wordt er met de honden die dat nog aankunnen een flink stuk gewandeld. “De fitte honden nemen we mee naar het bos, de echte bejaarden doen een klein rondjes over het terrein. Zo hebben ze toch een uitje en krijgen ze één op één aandacht van een vrijwilligers of verzorgers. Dat is belangrijk.”09

Eigen hond
Het is veel werk, maar Rootje zou niet anders willen. “Het is onwijs leuk. Sommige honden wonen hier al jaren, dan worden ze ook een beetje je eigen hond.”

Ook een hond adopteren? Kijk voor meer informatie op www.seniorenclub.nl of stuur een mail naar info@ndz.nl.
Meer foto’s zien van de honden van de seniorenclub? Kijk op http://www.pinterest.com/petsieNL/

Anderen lazen ook:
1. Owen een Haatchi, een bijzondere band
2. Taksi, ode aan een wereldhond
3. Heldhaftige huishond pakt inbreker

Een gedachte over “Hartverwarmend: bejaardentehuis voor honden”

  1. Hallo,
    Wegens verhuis naar een appartement, kan ik mijn chowchow die in april 11 jaar wordt, niet meenemen.
    Kunnen jullie mij helpen, zodat ik hem niet naar een asiel moet doen ?
    Het is een gecastreerde reu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.