Dierenarts Laura Dewilde beantwoord vragen voor Petsie.nl

Vraag het dokter Dewilde (11)

Wat kan je doen voor je kat die bang is en is het een goed teken als je hond kwispelt terwijl hij in de trein zit? Dokter Dewilde geeft antwoord. 

hond_in_trein

 De hond van Wilma Wouters wilt graag mee in de trein. “Maar als we dan in de trein zitten piept hij. Hij kwispelt ook wel. Ik kan me niet voorstellen dat hij dan bang is, of toch?

 

Niet blij
Dokter Dewilde weet daar wel een antwoord op. “Als een hond piept en kwispelt in de trein kan dat best betekenen dat hij het toch wel eng vindt. Kwispelen is niet altijd een teken van blijdschap.”

Kat is bang
Ellven heeft een andere vraag. Namelijk over haar kat. “Mijn kat is heel erg bang . Ik probeer er alles aan te doen om hem een beetje gekalmeerd te houden. Maar het lukt nooit. Als hij meer dan 2 personen om zich heen heeft wilt hij het liefst gelijk naar buiten! Ik weet niet wat ik daarmee moet.”

Hulpmiddelen 
“Sommige katten kunnen inderdaad behoorlijk angstig en mensenschuw zijn,” zo weet Dokter Dewilde. “Bij de dierenarts zijn er hulpmiddelen (bijvoorbeeld verdampers met feromonen, tabletjes op basis van een speciaal rustgevend eiwit) om de ergste stress te verminderen. ”

Hoe kan je ervoor zorgen dat je kat minder bang is?
Foto: www.kattenbakkie.nl

Gedragsdeskundige
“Misschien kan een kattengedrag-deskundige je wel helpen. Zorg er in ieder geval voor dat hij altijd naar boven of buiten kan als het te spannend wordt voor hem. Het idee dat hij weg kan geeft vaak al rust.”

Anderen lazen ook:
1. Vraag het dokter Dewilde (10) – X-benen kat en afvallen hond
2. Vraag het dokter Dewilde (9)- Last van anaalklier
3. Vraag het dokter Dewilde  (7)- Mijn hond eet poep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.