Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/wp-includes/formatting.php on line 4360

Vraag het dokter Dewilde (9)

 “Mijn cocker spaniël Bailey, een teefje van 3 heeft erg vaak en veel last van haar anaalklier,”schrijft Patricia Taalman. Hoe ze het kan verhelpen weet dokter Dewilde.

Foto: ebayclassifieds.com
Foto: ebayclassifieds.com

“Als ik hem maandag uitdruk moet het donderdag alweer. Sinds kort zijn we over op andere bio-voeding, zonder granen, omdat dat beter zou zijn. Waaroor heeft Bailey zo veel last van zijn anaalklieren? Is het typisch iets voor teefjes? En hoe verhelp ik het?

Even vaak  
Dokter Dewilde: “Sommige honden hebben meer last van hun anaalklieren dan andere. Ik zie het even vaak bij teefjes als bij reutjes.

Vaste ontlasting
De klieren worden normaal gesproken geleegd wanneer de hond ontlast. Wanneer Bailey wat dunne ontlasting heeft kan je een ander voer geven die ervoor zorgt dat haar ontlasting wat vaster wordt.

Sleetje rijden
Anaalklieren kunnen erg vol zijn en daar kunnen ze last van hebben (ze gaan dan ‘sleetje rijden’ of er erg aan likken). Maar de anaalklieren kunnen ook ontstoken zijn. Dan is er een behandeling noodzakelijk met antbioticum. Als het niet snel over is zou ik er een dierenarts naar laten kijken.”

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/wp-includes/formatting.php on line 4360 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/wp-includes/formatting.php on line 4360 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/wp-includes/formatting.php on line 4360

Geef een reactie Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/wp-includes/formatting.php on line 4360

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.