Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/wp-includes/formatting.php on line 4360 Dierenarts Laura Dewilde beantwoord vragen voor Petsie.nl

Vraag het dokter Dewilde (5)

Dokter Dewilde beantwoord vandaag de vraag van Silvia den Os. Zij wil weten of het kwaad kan als katten niezen en maakt zich zorgen om haar hond die 5 kilo is afgevallen. “Ik ben bang dat ik haar kwijtraak.”

Kat net voordat hij moet niezen. Petsie.nl
Foto: petproof.be

Mijn katten niezen niet  continu, maar wel vaker. Ik wil graag weten of dat kwaad kan.

Ontstoken hoektand
Volgens dokter Dewilde mogen katten mogen best een keertje niesen, maar niet altijd en de hele dag door. “Sommige katten zijn gevoeliger om een infectie op te pikken. Door ze te vaccineren tegen niesziekte krijgen ze een betere afweer. Krijgen ze hun jaarlijkse vaccinatie? Als ze die niet krijgen zou ik daar zeker binnenkort mee beginnen. Soms kan er nog een andere oorzaak zijn van veel niesen bv een ontstoken boven hoektand, of een poliep.”

Vraag over tumor
Silvia had nog een tweede vraag over haar labrador.  “Mijn hond  is rond de vijf kilo afgevallen en heeft nu een bult in haar buik. De dierenarts zegt dat het een goedaardige tumor is. Mijn hond heeft ook een soort wrat op haar achterpoot. Volgens de dierenarts is dat  ook een tumor. Ik hoop dat hij gelijk heeft. Maar nu ze zo is afgevallen, vallen de bulten zo op.”

Bang 
“Ze is nu 9 jaar en ik ben toch bang dat ik haar kwijt raak. Ik heb haar nu vijf jaar. M’n hond voelt zich door die paar kilootjes minder fijn. Maar die tumor zit me niet lekker. Alleen heb ik geen geld om het weg te laten halen.”

Als je dierenarts je heeft verteld dat het goedaardige tumoren zijn dan zou ik me daar geen zorgen over maken. En inderdaad, als een hond dan wat afgevallen is valt kan zo’n bult ineens erg opvallen.”

“Maar wat goed dat je ervoor hebt gezorgd dat ze is afgevallen! Je geeft zelf al aan dat ze zich lekkerder voelt. Zeker voor een oudere hond is het belangrijk om niet te zwaar te zijn, omdat de gewrichten vaak wat versleten zijn in de loop van de jaren.”

 

Anderen lazen ook: 
1. Vraag het dokter Dewilde (4) – nierpatiënt vindt dieetbrokjes niet lekker
2. Vraag het dokter Dewilde (3) – tranende ogen bij een kat
3. Dokter de Wilde stelt zich voor 

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: limits in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Een gedachte over “Vraag het dokter Dewilde (5)”

  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/wp-includes/formatting.php on line 4360 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/wp-includes/formatting.php on line 4360 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/wp-includes/formatting.php on line 4360 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/wp-includes/formatting.php on line 4360 Anton Staal schreef:

    Mijn hondje van 9 maanden probeert telkens te willen braken en bibbert daar erg bij ik maak me erg veel zorgen het is al twee dagen zo en ik maak me erg veel zorgen wat kan er aan de hand zijn hij eet ook heel slecht wil wel zijn honden snoepje en eet die wel maar ik zie wel dat hij moeite heeft met slikken. Wat moet ik doen

    Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/wp-includes/formatting.php on line 4360
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/wp-includes/formatting.php on line 4360 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/wp-includes/formatting.php on line 4360 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/wp-includes/formatting.php on line 4360

Geef een reactie Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/wp-includes/formatting.php on line 4360

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.