Vraag het aan dokter Dewilde (4)

Dokter Dewilde beantwoordt vandaag de vraag van Jetske van Schijndel. Haar 12-jarige hond Madelief is nierpatiënt en wilde hierdoor niet meer eten. Gelukkig gaat het met de medicijnen en aangepaste voeding weer best redelijk met haar. “Maar het probleem is… ze vindt de brokjes van het nierdieet niet lekker. ” 

Nierfalen
Ongeveer een maand heeft Madelief de diagnose chronisch nierfalen gekregen. Op dat moment ging het heel slecht met haar. Ze gaf over en wilde niet meer eten. Gelukkig gaat het met de medicijnen en aangepaste voeding weer best redelijk met haar.Day-26-I-am-here1

Nierdieet
“Maar het probleem is… ze vindt de brokjes van het nierdieet niet lekker. ” Jetske zou haar liever vers voer geven, maar de informatie die ze op internet vindt is ingewikkeld, verwarrend en incompleet.  “Ze is nog geen 12 jaar oud en ik wil haar zo graag zo gezond mogelijk zo oud mogelijk laten worden. Kunt u me alstublieft vertellen waar ik duidelijke en eerlijke informatie kan vinden over goede en uitgebalanceerde voeding voor Madelief?”

Alternatief dieetvoer
Dokter Dewilde: “Wat vervelend van de diagnose, maar fijn dat het nu wat beter gaat. Nierdieet is uiteraard het allerbeste. Heb je al bij je dierenarts gevraagd of hij of zij ook andere merk nierbrokjes heeft? Of blikvoer? Er bestaat tegenwoordig nierdieetvoer van verschillende merken en het ene dier eet het ene merk weer beter dan het andere merk.” 

Specialist
“Er is nog een mogelijkheid.” zegt dokter Dewilde. “Een voedings-specialist kan recepten maken op maat. Je dierenarts kan een verwijsbrief voor je schrijven en je zo door verwijzen.” 

Je weet wel, Madelief
Jetske spraken we al eerder. In het artikel “Madelief is mijn heldin” kan je over hun bijzondere band lezen.

Meer advies van dokter Dewilde lezen?
1. Traanvocht bij Britse korthaar
2. Plasproblemen bij 16-jarige hond Djuke
3. Dokter Laura Dewilde stelt zichzelf voor

Zelf een vraag stellen
Wil je zelf graag advies? Mail je vraag over kleine medische problemen van je hond of kat dan naar info@petsie.nl.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.