Uit de praktijk van Anton Fennema (12)

In zijn column vertelt dierenarts Anton Fennema iedere vrijdag over wetenswaardigheden over zijn praktijk. Deze week, een jonge Alaskan Malamute die op drie poten moet leren lopen.

Zorgeloze pup
Het leven van een pup is meestal zorgeloos. Dolfje de Alaskan Malamute was erg blij met zijn nieuwe baasje. Uit het nest was hij terecht gekomen bij twee hele lieve mensen die al een hond hadden. Dat werd gelijk zijn beste vriend! De hele dag spelen, eten en veel slapen, een hondenleven op zijn best.

De wijde wereld in
Met zijn nieuwe vriendje ging hij vaak op onderzoek uit en op een dag liep dat behoorlijk uit de hand. Terwijl zijn baasje en bazinnetje weg waren maakte zijn beste vriend de deur open. De wijde wereld lokte! Nieuwsgierig ging Dolfje naar buiten. Een paar huizen verder stond een hek op een klein kiertje, Dolfje kon zich er net door wringen. Maar wat een ramp lag er in het verschiet waar hij nog geen weet van had.

Drama
Een grote hond rende op hem af en beet Dolfje waar hij maar kon. Langzaam verloor Dolfje het bewustzijn. Hij kwam bij in een rare omgeving. Dagenlang zweefde hij tussen leven en dood. Zijn rechter voorpoot was zo beschadigde dat een botoperatie noodzakelijk was. Maar alle inspanningen te spijt de poot was niet meer te redden. We moesten zijn poot amputeren. En dat bij een pup van vier maanden!

dolfjeweerwolfjeGeen sledehond
Gelukkig is Dolfje nu weer vrolijk en leert weer lopen, maar  nu op drie poten. Voor de slee zal Dolfje nooit lopen. Gelukkig houden zijn baasje en bazinnetje veel van hem en wordt hij, vast en zeker, een gelukkige huishond.

 Anderen lazen ook:
1. Uit de praktijk van dokter Fennema (11) – Tweeling geboren
2. Uit de praktijk van dokter Fennema (10)- Harry de kat
3. Uit de praktijk van dokter Fennema (9)- Chip gered van de dood

Meer Petsie  
Je kan Petsie ook vinden op FacebookTwitter, Instagram en Pinterest.
Maak je gebruik van Twitter, Pinterest of Instagram? Voeg dan#petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten en pinnen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.