Ochtendterreur. Heeft je kat een ochtendhumeur?

Kan je kat ook last hebben van een ochtendhumeur? En jij dus ook. Hels gemiauw, in de kots trappen, een haal met een nagel in je been. Daar word je niet blij van als je ogen nog half dicht zitten. 

http://www.grumpycats.com/
http://www.grumpycats.com/

Heel gek zou het niet zijn want je poezelige viervoeter is een nachtdier. Wij vinden het fijn dat ze overdag actief zijn en ’s nachts slapen, maar natuurlijk gedrag is het niet. Die muis vangt je tijger makkelijker in het schemerdonker. Daar is hij op gebouwd. Overdag is hij behoorlijk kippig, maar zien ’s nachts ziet hij alles veel beter dan wij. En die muis ziet hem natuurlijk ook veel minder makkelijk aankomen.

Miauwen
Als je kat lang voor de wekker afgaat luidkeels staat te miauwen is er meestal wel wat aan de hand. Hij heeft honger en wil nú eten of hij heeft ergens last van. Een kat miauwt voornamelijk tegen zijn mens en wil dus wel degelijk wat zeggen.

Overgeven
Stap je ’s ochtends regelmatig net niet in de maaltijd die je kat al verorbert had, dan is het raadzaam om even je dierenarts te bellen. Katten die regelmatig overgeven hebben vaak niet alleen maar last van haarballen. Het is geen prettig cadeautje voor jou ’s ochtends, maar ook niet fijn voor je kat.

Agressief gedrag
Een paar flinke nagels in je benen terwijl je nog half slaapt of braaf zijn eten pakt. Dat is geen fijne manier om je dag te beginnen. Gebeurt dit vaak? Dan zijn jouw benen op dat moment het meest interessant om zijn energie op bot te vieren. Hoog tijd om op zoek te gaan naar spelletjes waar je huistijger zijn energie mee kwijt kan. Helemaal leuk is het als je dat samen kan doen, zonder dat jouw lijf aangevallen wordt.

Stram
Heb je een senior in huis? Dan kan hij misschien een beetje knorrig zijn omdat hij wat stram is. Ouderdom komt met gebreken, ook bij je kat.

Anderen lazen ook:
1. Vuurwerkangst: hulp voor je hond of kat
2. Honden- en kattensnorren, waar dienen ze voor?
3. Werken met een kat in huis, een uitdaging!

Meer Petsie  
Je kan Petsie vinden op FacebookTwitter, Instagram en natuurlijk onze blog. Maak je gebruik van Twitter of Instagram? Voeg dan #petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.