Met je kat naar de trimsalon

Wist je dat je kat baat kan hebben bij een beauty behandeling, oftewel een bezoekje aan de kattentrimsalon.  Klinkt dat overdreven luxueus? Misschien denk je daar anders over als je mooie pantalon er niet meer uit ziet alsof er een vachtje op groeit. 

Dat doet ze toch zelf
Je kat besteedt een groot gedeelte van de dag aan vachtverzorging. Dan heeft ze daar toch helemaal geen hulp bij nodig zou je denken. Veel katten kunnen dat ook prima zelf bijhouden, maar er zijn er ook genoeg waar dat niet of niet goed genoeg bij lukt. Of je wil zelf wel eens van die kattenharen op je kleding, bank en in je neus af. En die smerige haarballen zijn nou ook niet echt leuk om met je sokken of blote voeten in te trappen. Bovendien is dat kotsen geen echt prettig proces voor je poezebeest.

Plukken, ontwollen of scheren
Of je kat nu kort, halflang of lang haar heeft, de trimster kan haar helpen. Bij alle katten wordt er meestal flink ontwold. Het zal je verbazen, maar er zit een mini-schaap verborgen in je lieve huisgenoot.
De tondeuse wordt meestal ingezet als laatste redmiddel. Een kat met zwaar vervilte vacht, veel klitten of oudere en zieke katten kunnen zo verlost worden van een hoop miserie en muffe luchtjes. Ze zien er dan wel een tijdje wat gek uit, maar dat weegt niet op tegen de pijn en het ongemak.
Twee tot vier per jaar een bezoek aan de trimmer en zelf tussentijds bijhouden en je hebt een schoner huis en een gezonde, blije kat.

www.dierenkliniek-europaplein.com
www.dierenkliniek-europaplein.com

Ouderdom komt met gebreken
Oudere katten worden vaak wat strammer en kunnen dan hun vacht minder goed bijhouden. Die wordt een beetje plakkerig, gaat verder uit elkaar staan of erger nog,  er komen pijnlijke klitten in. Bij nier- en schildklierpatiëntjes  gaat de kwaliteit van de vacht er vaak op achteruit. Ook na castratie of sterilisatie kan de vacht veranderen.
Als ze dan ook nog gaan klitten of vervilten, dan wordt het een pijnlijke zaak voor je kat; aaien, lopen, zich verzorgen doet allemaal pijn. En dan loopt ze ook nog eens extra risico om door parasieten getergd te worden.
Naast de eventuele medicijnen en aangepaste voeding die je van je dierenarts krijgt, kan je je kat ook dus helpen met een bezoekje aan de trimsalon. Ze voelt zich daarna vaak een stuk beter.

Extraatjes
De trimster zal bijna altijd de nageltjes van je kat knippen. Dit hoort bij de trimbeurt en bovendien is het veiliger werken, want de kat kan ook wel eens uithalen. Je krijgt professioneel advies over het zelf bijhouden van de vacht van jouw kat en soms stuurt je trimster je door naar de dierenarts omdat ze fysieke ongemakken ontdekt waar je zelf niet van op de hoogte was.

http://www.trimsalonaram.nl/
http://www.trimsalonaram.nl/

Hoe kies je een trimsalon
Je hebt eigenlijk vier opties. De trimsalons die zowel honden als katten behandelen, trimsalons die alleen voor katten en er zijn zelfs kattentrimsters die bij je thuis komen. Google maar eens op ‘kattentrimsalon’ of ‘ katten trimmen aan huis’ . Er zit er vast wel eentje in de buurt.
De vierde optie is je dierenarts. Is je kat echt onhandelbaar en is de vacht zwaar geklit of vervilt, dan kan ze daar onder narcose worden geschoren.

Zelf doen
Wen je kat zo snel mogelijk aan borstel, kam en knippen van nageltjes. Zo voorkom je dat je kat alleen onder narcose van vachtproblemen afkomt of dat je pijnlijke klitten niet opmerkt.

Hoofdfoto: www.trimsalondeknipperie.nl

Anderen lazen ook:
1. Oude kat en nieuwe kat, hoe doe je dat?
2. Een rood of groen speeltje voor je kat?
3. Gevolgen van overgewicht bij hond en kat

Meer Petsie  
Je kan Petsie ook vinden op FacebookTwitter, Instagram en Pinterest.
Maak je gebruik van Twitter, Pinterest of Instagram? Voeg dan #petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten en pinnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.