Vijf tips om samen met je hond fit te worden

Is jouw goede voornemen om gewicht te verliezen en fit te worden? Bedenk dat routines makkelijker zijn om vol te houden met een vriend of een partner. Dan bestaat er geen betere partner dan je hond. Vijf tips die je helpen om samen met je hond fit te worden.

opener-best-dogs-for-active-people-ssLopen met je hond
Ga je een blokje om met je viervoeter? Maak van lopen met je hond gelijk een workout. Loop stevig door en zorg ervoor dat je hond in een snelle draf loopt. Zo hebben jullie allebei er het meeste aan.

Hond loopt naast je
Het meest ideale is als je hond naast je loopt in plaats dat je viervoeter je arm uit de kom trekt. Om dit voor elkaar te krijgen is het het beste als je een training in de wandeling verwerkt. In plaats dat je je viervoeter voor de wandeling voert, neem je het eten mee en geef je het aan hem als beloning voor goed gedrag. Het doel is om hem regelmatig te belonen zodat hij leert dat hij naast je moet lopen. Als dat goed gaat, kan je het steeds langer laten duren voordat hij z’n beloning krijgt. Uiteindelijk heb je geen eten meer nodig maar is de wandeling zelf al een beloning op zich.

Samen rennen met je hond?

http://www.foodfitnessfetch.com/

De meeste honden die de haal-en-breng-spelletjes leuk vinden en meedoen aan een sprint met de andere viervoeters in het park, kunnen ook wel een paar kilometer rennen. Samen rennen is dan nog leuker, alleen moet je hond wel naast je blijven. Om je hond te leren om naast je te rennen, begin je hetzelfde als bij de wandeling. Dus neem ook weer eten voor je hond mee en beloon hem als hij naast je blijft rennen. De eerste paar keer kan je het opdelen in korte intervals, afgewisseld met korte wandelingen waarin je hem kan belonen. Het is makkelijker om te rennen zonder een riem in je handen. Riemen van the buddy system zijn daarvoor erg geschikt.

Train je hond als je oefeningen doet
Naast het rennen is het goed om af en toe ook (gymnastiek)oefeningen te doen. Ook hier kan je je hond bij betrekken. Wanneer jij sta te squaten, kan je hond oefenen met het zitten en liggen. Bijvoorbeeld: als jij je oefening staat te doen, beloon je hond dat hij blijft zitten of liggen voordat hij de kans krijgt om omhoog te komen. Doe iedere keer meer oefeningen voordat je hem beloont.

Lichaamsbeweging voor je hond
Gooi een stok of een bal en laat je hond deze terugbrengen. Het is een goede manier, naast het rennen, om ervoor te zorgen dat je hond genoeg lichaamsbeweging krijgt. In de tijd dat hij de bal of stok haalt, kan jij weer een paar push ups doen.

 Anderen lazen ook:
1. Kan mijn hond geesten zien? 
2. Met je hond door de sneeuw? Vijf wintertips
3. Waarom helpt een hond zo goed bij trauma’s?

Meer Petsie  
Je kan Petsie ook vinden op FacebookTwitter, Instagramen Pinterest.
Maak je gebruik van Twitter, Pinterest of Instagram? Voeg dan#petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten en pinnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.