Kan mijn hond geesten zien?

“Mijn hond staat soms heel erg intensief naar de muur te staeren terwijl er niets te zien is”, legt baasje Leonie van Opstal uit. “Ik heb gehoord dat honden geesten kunnen zien. Is dat zo en hoe ga je er dan mee om?” Petsie.nl zocht het uit.

verbaasde hond

“Dieren hebben van nature hele sterke zintuigen”, vertelt Frederike. Zij is energetisch therapeut, dierentolk en paragnost.  “Ze zien vaak meer dan wij. Ze voelen ook meer, zoals wanneer mensen om hen heen bang zijn, of ze weten precies wanneer hun baasje terugkomt van werk.”

Staren
Maar geesten, kunnen ze die ook zien? “Ja, een geest is een ziel, dus energie. Honden en katten kunnen dat oppikken. Je kan het merken als je hond heel intensief staart naar een plek waar jijzelf niets ziet. Ze zijn dan niet zinloos aan het staren, maar zien echt wat.”

Deuropening of trap 
Dieren zien volgens Frederike vaak geesten op plekken waar een overgang is. “Bijvoorbeeld in een deuropening, in de hoek van een kamer of een trap. Dat zijn overgangsplaatsen waar de sluier tussen het fysieke en spirituele dunner is.” Vaak zijn het mensen of dieren waarvan we houden die terugkeren en willen laten weten dat het goed met ze gaat.

Grommengrommen
Honden kunnen gaan grommen of trekken een lip op. Katten kunnen dan een hoge rug opzetten. Of ze willen opeens een kamer niet meer in. “Dieren faken niet. Ze reageren instinctief. Honden kunnen ook rond gaan rennen of blaffen. Als het lijkt alsof de hond iemand achterna zit, kan dat een indicatie zijn dat er geest is. Want als een hond blaft of rent omdat ie blij is, is dat iets heel anders dan een gefocuste hond die ergens achteraan rent.”

Beschermen tegen overledenen
Zo heeft Frederike een vrouw geholpen met twee hondjes, een broertje en een zusje.  Het broertje blafte de hele dag door, het zusje plaste ’s nachts opeens in huis.  Ze wist niet waardoor het kwam en schakelde Frederike in.
“Ik legde contact met het mannetje en die vertelde me dat het erg druk was in huis. Hij was hard aan het werk om zijn mensen te beschermen tegen alle overledenen die in het huis rondhingen. Dat beschermen deed hij door tegen ze te blaffen om ze zo weg te jagen.”

bangBang
Na een gesprek met het zusje kwam Frederike er achter waarom zij ’s nachts opeens in huis plaste. Zij gaf aan de geesten overdag wel werden weggejaagd, maar de geesten ’s nachts weer terugkwamen. Haar broertje lag dan uitgeteld in z’n mand vanwege het vele blaffen overdag.  Zij vond dat zo eng dat ze in huis plast. Na onderzoek bleek dat er vroeger waarschijnlijk een begraafplaats was op de plek van het huis.

Rust teruggekeerd
Nadat de honden waren geholpen door middel van energetische therapie en bloesem en edelstenen remedies, de hond door een beschermingsfilter minder vatbaar was voor overledenen was na een week de rust weer in huis teruggekeerd.

Anderen lazen ook:
1. Met je hond door de sneeuw? Vijf wintertips
2. Waarom jouw katten met elkaar vechten
3. Zo maak je je kerstboom huisdierproof

7 gedachten over “Kan mijn hond geesten zien?”

  1. Wij waren met onze hond, King, aan het wandelen bij het haringvliet (de Kaai). Eerst was er niks aan de hand, maar opeens vertoonde hij raar gedrag, hij rende steeds het water in en uit, en het leek wel of hij naar iemand of iets toe wou, terwijl wij het hele water afspeurden, maar we zagen niets. Ook bleef hij naar een bepaalt punt staren. Hij wilde ook niet mee naar huis. Onderweg deed hij ook raar, en nu is dus onze vraag: Zou het een geest geweest kunnen zijn?

  2. Mijn hond blaft/gromt en staart naar het niets en doet heel paniekerig als iedereen het huis verlaat. Vooral in de gang hij kan daar wel uren staren. Zelfs geloof ik echt heel erg ik geesten en demonen want ik voel die aanwezigheid maar dat hij ze kan zien. Terwijl ik dit typ loopt hij van die korte blafjes te geven en ik voel nu de aanwezigheid. Hoe gaan ze weg?, en hoe gaat Mn aanwezigheid gevoel weg? Ik voel overal ogen.

  3. Ja dat kan mijn hond en kat grommen vaak tegen muren wanneer ik beneden slaap meestal rond 3 uur snachts ik wordt meestal bang omdat ik voel dat ik niet alleen ben meestal zijn willen ze je beschermen omdat ze denken dat ze je pijn gaan doen (natuurlijk kan dat niet) maar hun denken er anders over

  4. Mijn tip is schakel iemand in ga geen enge films kijken en kalmeer je hond hij of zij kan heel bang zijn dus hou het in de gaten ik mag wel 13 zijn maar ik en een vriendin weten er wel veel van ik hoor zelf enge dingen en de muziek sprong een keer aan ik ben zelf niet heel bang want ze kunnen je niks aan doen

  5. Mijn hond kijkt heel de tijd heen en weer heel gefocust naar iets.. En dan elke keer loopt ze van de ene naar de andere kant alsof die geest om mijn bed heen loopt. Ik vind het eng en wat is er tegen te doen?

  6. Hey wil jij dit posten voor mij: mijn hondje zij broer is 3 weken dood en soms heb ik het gevoel dat zij hem kan zie en dan begint ze met Wenen wat moet ik doen

  7. Mijn hond durft sinds lange tijd niet meer in de gang , moet haar naar buiten tillen. Sinds kort is mijn man overleden, mijn vriendin zei dat hij werd gehaald door zijn overleden vader. Mijn hond durfde na zijn overlijden weer in de gang. Tot kort , nu durft ze weer niet de gang in , maar ook de keuken en een zeer groot deel van de woonkamer is een taboe voor haar .
    Helppp , hoe kan ik haar helpen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.