Tien honden en katten kerstfilms om de feestdagen door te komen

Kerstvakantie, dé tijd bij uitstek om lekker film te kijken. We hebben 10 films met honden en katten voor je uitgezocht waar je lekker met de hele familie voor kan gaan zitten. Ren naar de videotheek of zoek ze online op. Een gezellig kerstfeest is verzekerd. 

santa buddiesSanta buddies
Zet je hond maar voor de televisie, want in Santa Buddies draait alles om honden. En dan met name om een stel super schattige puppies.
Lekkerbek Budderball, blingblingpuppy B-Dawg, stoere Rosebud, sympathieke Buddha en vrijbuiter Mudbud schitteren weer in deze kerstfilm. In ‘Santa Buddies’ krijgen ze hulp van hun nieuwe vriendjes: Santa Paws, Puppy Paws en Tiny.

In de film vergeet Puppy Paws, de speelse zoon van Santa Paws, de ware betekenis van Kerstmis. Aan de andere hondjes de taak om hem eraan te herinneren dat het niet gaat om wat je krijgt, maar om wat je geeft.

 Beethoven’s Christmas Adventurebeethoven
Nadat de elf Henry de Noordpool ontvlucht met de slee van de Kerstman en de magische tas met speelgoed, stort hij met de kostbare lading neer in een boom ergens in een buitenwijk. Wanneer de zak met speelgoed in verkeerde handen valt is het aan de heldhaftige Beethoven en zijn tienervriend Mason om Henry te redden, het speelgoed van de Kerstman op te halen en Kerstmis voor alle kinderen te redden.

12christmasWishes12 christmas wishes for my dog
Laura is verdrietig omdat haar hond is meegenomen door haar huisbaas. Aangemoedigd door haar beste vriendin zoekt ze hulp bij een life coach die haar aanraadt 12 wensen te doen voor een beter leven. :aura volgt de raad op en haar diepste wensen komen uit. Maar iedere wens heeft ook zo z’n consequentie. Met Kerstmis in zicht moet Laura snel uitvinden hoe ze niet alleen haar hond terugkrijgt, maar ook haar leven weer op orde krijgt voordat het kerstfeest losbarst.

o3spqbDw-GE.market_maxresI want a dog for Christmas
Een klassieker en een must see voor hondenliefhebbers. The peanut gang is weer terug in deze kerstfilm. Het verhaal gaat over het jonge broertje Rerun die ontzettend graag z’n eigen hond wilt. Zijn ouders zijn het daar niet mee eens en willen Rerun geen viervoeter geven. Hij probeert Charlie Brown, Snoopy’s baasje, nog over te halen om zijn vraagprijs voor Snoopy, van tien miljoen dollar, naar beneden te doen. Maar ook dat lukt niet. Rerun besluit om dan maar Snoopy’s boertje, Spike, te adopteren die voor de Kerst op bezoek is.

Hachihaatchi
Niet direct een kerstfilm, maar wel één die niet in dit rijtje mag ontbreken. Hachi is een waargebeurd verhaal over de band tussen een hond en zijn baasje. Professor Parker Wilson vindt een puppy op het treinstation en kan het niet verdragen deze hier achter te laten. Al snel zijn Parker en zijn hond Hachi onafscheidelijk totdat het noodlot toeslaat.

garfield-le-film-2004-02-gGarfield
Op een dag neemt zijn baasje Jon Garfield mee naar de dierenarts, dokter Liz. In haar kliniek bevindt zich ook het hondje Odie dat, als het niet snel meegenomen wordt, naar het asiel zal worden gebracht. Omdat Jon verliefd is op Liz probeert hij een goede indruk op haar te maken door Odie in huis te nemen. Garfield is hier niet blij mee. Als Odie niet veel later ook nog eens de show steelt tijdens een hondenshow heeft Garfield er genoeg van.

Grumpy cat’s worst christmas Evergrumpy
De film gaat over een kat die in een dierenwinkel aan het wachten is op een nieuw baasje. Dat nieuwe baasje wordt een 12-jarig meisje, dat kan communiceren met de kat. De twee worden vrienden, maar de vraag is of dat zijn kerst ten goede komt.

santa clawsSanta Claws
Een onweerstaanbare klassieker. Vijf katten ontsnappen uit een grimmig dierenasiel in de hoop de kerstdagen op een leukere plaats te kunnen vieren. Hun eerste pogingen om een nieuw gezin te vinden,  draaien uit op een fiasco en ze zijn verplicht de nacht in de besneeuwde straten door te brengen. Als één van de katten een stevige verkoudheid krijgt, brengen ze een bezoek aan de dierenarts. Deze besluit de viervoeters tijdelijk onderdak te bezorgen. Niet verwisselen met de horrorfilm Santa Claws waarin een man die denkt dat hij de kerstman is de hele buurt afslacht.

 Aristokattenaristokatten
In het Parijs van 1910 wonen een moederkat Duchess en haar drie kittens, dochter Marie en de zonen Berlioz en Toulouse, in het grote huis van de gepensioneerde operazangeres Adelaide “Madame” Bonfamille, samen met butler Edgar Mietzelfeld.
Op een dag laat Madame haar testament opmaken. Ze wil dat al haar bezittingen naar haar katten gaan daar ze zelf geen familie heeft. Edgar hoort dit en is razend. Om zijn erfenis veilig te stellen, besluit hij zich van de katten te ontdoen en doet slaappillen door hun melk. De katten ontwaken door een onweersbui uit hun slaap en besluiten weer richting Parijs terug te keren, alhoewel ze geen idee hebben waar ze zijn achtergelaten.

The-Muppet-Christmas-Carol Muppet Christmas Carol
Een beestenboel van een hervertelling van het beroemde verhaal over de Kerstavond van Ebenezer Scrooge van Charles Dickens met Michael Caine in de hoofdrol. Ook in dit verhaal krijgt Scrooge avondvisite van de Kerstgeesten ‘Verleden’, ‘Heden’ en ‘Toekomst’, die Scrooge de gevolgen van zijn zelfzuchtige handelen laten zien. Maar dit keer worden de rollen van de geesten gespeeld door de figuren van de Muppet-show. Misschien is dit wel de beste vertolking van het Scrooge-verhaal…in ieder geval wel de leukste!

 Anderen lazen ook:
1. De tien leukste selfies van honden en katten
2. Zo pakt een hond een cadeautje uit
3. Staarwedstrijd hond en kat: wie knippert het eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.