Gevolgen van overgewicht bij hond en kat

Hebben de feestdagen wat achter gelaten op je heupen en krijg je je strakke hippe jeans niet dicht? Weer hoog tijd om je leven te beteren dus.  Kijk dan ook eens goed naar je viervoeter. Grote kans dat die ook wat pondjes te veel meesleept.  Want zowat een derde tot de helft van de honden en katten in Nederland hebben overgewicht. En dat is niet best. 

Smullen en smikkelen
Net zoals het baasje houdt je hond of kat vaak van ongezonde dingen en vooral te veel;  lekker vet, veel tussendoortjes en meesnoepen met de baas. Ouderdom en beweging spelen ook een grote rol. En dan zijn er ook nog rassen die aanleg hebben om sneller aan te komen. Ja, ook bij de viervoeters kan het in de genen zitten dus.

Hup met dat lijf
Luie baas, luie hond, dat is een vicieuze cirkel natuurlijk. En je hond kan wel zin hebben in een wandelingetje,  maar als het regent of hard waait kan dat rondje wel eens heel kort uitvallen. Regenkleding, goeie laarzen en een frisse neus halen is de boodschap. We zijn toch niet van suiker.

Heb je een binnenkat, dan zal je toch echt haar toch echt moeten stimuleren om te genoeg beweging te krijgen. Er zijn genoeg speeltjes waar jullie samen een hoop plezier aan kunnen beleven. Het zorgt ook voor ontspanning bij de baas, dus dubbel winst.

Gevolgen
Heeft je hond of kat overgewicht of zelfs obesitas, dan kan dat tot gezondheidsproblemen en zelfs een korter leven leiden. Suikerziekte, gewrichtsproblemen, kortademigheid en vetbulten zijn er maar een paar. Het is dus echt belangrijk om je viervoeter gezond en slank te houden.

Voeding
Kijk eens goed naar wat er op de etiketten van je diervoeding staat. En doe ook eens een vergelijkingsonderzoek. Voer zeker nooit meer dan wordt aangegeven. Gebruik je snoepjes om je hond of kat te trainen, dan kan je hier ook kiezen voor gezondere alternatieven.

In het onderstaande plaatje kan je zien wat een gezond gewicht voor je hond of kat is:Dierenkliniek Deventer: Body Condition Scoresafbeelding: Dierenkliniek Deventer: Body Condition Scores

Anderen lazen ook:
1. Top 10 signalen van kanker bij hond en kat
2. Honden- en kattensnorren, waar dienen ze voor?
3. Stinkende oren bij je hond, wat doe je eraan?

Meer Petsie  
Je kan Petsie ook vinden op FacebookTwitter, Instagram en Pinterest.
Maak je gebruik van Twitter, Pinterest of Instagram? Voeg dan #petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten en pinnen!

 Hoofdfoto: www.allpetnews.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.