Is jouw hond ook een schrokop?

Je hebt het voerbakje amper neergezet of het is al leeg. En vaak is je hond dan ook net zo snel vergeten dat er een seconde geleden nog voer in lag. Het verbaast ons dus niet als hij je dan nog verongelijkt aankijkt en naar zijn lege bakje tuurt.

Ikke eerst
Dat honden snel eten en alles in een keer opeten is niet gek. Zeker als ze met andere honden in een huishouden leven. Dat zie je al in het nest als er gewroet wordt voor de beste tepel van mama. IMG_1773 (1)

Luchthappen en grazen
Gaat het echt overdreven snel, dan kan het wel gevolgen hebben. Zeker bij brokjes kunnen ze lucht mee naar binnen happen en dat kan er voor zorgen dat alles er net zo snel weer uitkomt. Vraag je je soms af of je hond een koe is omdat hij zoveel gras eet, dan kan langzamer eten ook helpen. Gras eten ze vaak om de maag te kalmeren of om te kunnen braken.

Maagtorsie
Ook kan je een hond een maagtorsie krijgen en dat kan en dat kan zelfs dodelijk zijn als ze niet snel op de opertatietafel liggen. Vooral bij heel grote rassen zoals Deense Doggen kan dit voorkomen.

http://companyofanimals.co.uk/brands/green
http://companyofanimals.co.uk/brands/green

Hulpmiddelen
Er zijn verschillende oplossingen.  Geef de maaltijden verdeeld over de dag. Maak gebruik van hulpmiddelen zoals een anti-schrokbak, een voerbal of een kong als je nat voert.


Leren
Heb je meer dan een hond, zorg dan dat de schrokop op een aparte rustige plek kan eten. Ook een hond alleen vaart goed bij rust. Leer je hond om langzamer te eten. Als je een pup in huis haalt en eet hij overdreven snel, begin dan gelijk met het aanleren van rustig eten.

fullhdwallpaperz
fullhdwallpaperz

Je kan de brokjes uitstrooien op de grond zodat hij ze een voor een moet zoeken. Ook kan je telkens een klein beetje in zijn bakje doen. Dan leert hij ook dat niemand iets van hem af wil pakken en dat een hand bij zijn bakje meer eten betekent.

Foto header: http://www.linirgor.co.uk/

1. Kerst stress. Ook stress voor je hond of kat?
2. Welke groenten zijn niet goed voor je kat of hond?
3. Waarom eet mijn hond al de kerstkaarten op?

Meer Petsie  
Je kan Petsie ook vinden op FacebookTwitter, Instagram en Pinterest.
Maak je gebruik van Twitter, Pinterest of Instagram? Voeg dan #petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten en pinnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.