Kerst stress. Ook stress voor je hond of kat?

Kerststress. Wat moet je aan, wat ga je koken, staat die kerstboom wel leuk en heb je alle cadeautjes klaar? Je bent dan straks wel vrij, maar je kop loopt om. Hoe zit dat bij je viervoetige huisgenoot, je hond of je kat?

Controlefreak
Eigenlijk zijn het een beetje controlefreakjes onze harige huisgenoten. Een geregeld leven waarin alles duidelijk is en met een overzichtelijke agenda. Daar maak je je hond of kat blij mee. Dus nee, Kerst is niet zo’n goede tijd over het algemeen.

De kerstboom
Een boom in huis, maar je hond mag er geen plasje tegen doen.  En je kat mag ook niet met die glimmende balletjes spelen. Dat papier van die cadeautjes is ook wel aantrekkelijk, maar ook dat is verboden terrein.Dog-vs-Christmas-tree-lights3

Gezellig
Ome Jan stampt door huis, je nichtjes en neefjes gillen alles bij elkaar en willen je hond of kat optillen en fijnknijpen. En, oh horror,  er komen ook nog andere viervoeters mee soms. Gezellig voor jou, maar niet altijd voor Fikkie en Minoes.

Grumpy Cat http://www.grumpycats.com/
Grumpy Cat http://www.grumpycats.com/

Rust
Zorg dat er een veilig, rustig plekje is voor je huisdier waar hij of zij zich altijd kan terug trekken.  Leg er voor je hond een lekkere kluif of een Kong met wat lekkers bij.  Want kauwen vermindert stress. Verstopt je kat zich heel vaak in de kast? Je kan de kamer die ze uitkiest wat fijner maken met een Feliway verstuiver in het stopcontact. Dit geeft feremonen af en kan stress verminderen.
Hou zo veel mogelijk je dagelijkse routine aan van uitlaten, etenstijd en vergeet ze geen aandacht te geven in alle drukte. Spelen en kroelen dus.

Leuk
Heb je een sociaal geval in huis? Dan kan de kersttijd natuurlijk ook ontzettend leuk zijn. Iedereen is thuis, er valt wel eens wat lekkers van tafel en er is extra veel aandacht. En misschien ook nog wel nieuwe speeltjes of extra lekkere snoepjes.
Anderen lazen ook:

1. Doe mee met de Petsie Fotowedstrijd
2. Welke groenten zijn niet goed voor je kat hond?
3.  Vraag het aan doktor Dewilde: Lisette krijgt antwoord

Meer Petsie  
Je kan Petsie ook vinden op FacebookTwitter, Instagram en Pinterest.
Maak je gebruik van Twitter, Pinterest of Instagram? Voeg dan #petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten en pinnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.