Dierenarts Laura Dewilde. petsie.nl

Vraag het aan Dokter Dewilde

In de nieuwe rubriek Vraag het aan Dokter Dewilde kunnen lezers vragen via info@petsie.nl stellen over kleine medische problemen van hun hond of kat. Vandaag heeft de dokter antwoord op de vraag van Lisette die wil weten wat de reden is van het slechte eetgedrag van haar pup. 

tobyLisette heeft een vraag over haar hondje Toby. “Het is een toy poedel van ruim 11 maanden oud en op het moment eet hij heel slecht. Ik heb hem al van alles gegeven wat brokken betreft en hij eet gewoon niet. Drinken doet hij wel. Omdat hij nog een pup is en voedingstoffen en vitaminen nodig heeft  kook ik nu  kip voor hem en dat eet ie een beetje maar hij wordt echt mager. Wat zou de reden kunnen zijn van zijn slecht eetgedrag?  Hij heeft een navelbreukje bij de geboorte opgelopen wat op dit moment nog niet weg is, misschien dat er dat iets mee te maken heeft?”

 “Het is inderdaad belangrijk dat een jonge hond zijn voedingstoffen binnenkrijgt, “legt dokter Dewilde van Dierenziekenhuis Drechtstreek uit. “Sommige honden kunnen behoorlijk kieskeurig zijn wat betreft voer, maar er kan zeker ook meer aan de hand zijn. ”

Mis met gebit
Soms is er iets mis met het gebit wat pijn veroorzaakt waardoor dieren minder gaan eten.Een  klein navelbreukje geeft over het algemeen geen problemen, maar als ze wat groter zijn kan dat wel.

Advies: naar dierenarts 
Het klopt niet dat zo’n jonge hond echt mager wordt. Mijn advies is dan ook om hem na te laten kijken door een dierenarts. Hij of zij kan dan beoordelen of hij echt te mager is en of er een lichamelijke oorzaak is voor zijn slechte eetlust.

Anderen lazen ook:
1. Stel je vraag aan Dokter Dewilde
2. Uit de praktijk van dokter Fennema (8), Bulldog strakgetrokken
3. Uit de praktijk van dokter Fennema, roze string 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.