Uit de praktijk van dokter Fennema (3)

In zijn column vertelt dierenarts Anton Fennema iedere vrijdag over wetenswaardigheden uit zijn praktijk. Vandaag: Spike de Stafford en het martelwerktuig in z’n mond.

 Hallo, ik ben Spibeugel spike webke de Stafford. Toen ik nog heel jong was moest ik vaak naar de dierenarts. Daar kreeg ik allerlei prikken, werd ik aan alle kanten bekeken en moest ik ook steeds op de weegschaal. Dat vond ik natuurlijk niet leuk!

Niet naar het strand
Gelukkig waren ze erg aardig voor mij en kreeg ik altijd na afloop wat lekkers. Toen ik een half jaar was merkte ik opeens aan mijn baasje dat we weer naar de dierenarts gingen, hoewel ze net deden alsof we naar het strand gingen. Maar ik had ze wel door!

Pijn met eten
Daar werden mijn tanden uitgebreid bekeken. Mijn onderkaak was te  kort en mijn hoektanden prikten in mijn verhemelte. Ik voelde al wel pijn als ik moest eten, maar ik liet natuurlijk nooit iets merken. Stel je voor dat ik geen eten meer zou krijgen.

Iets gek in m’n bek
Ik hoorde de dierenarts iets zeggen over een beugel en over hoektanden naar de juiste plaats drukken. Ik snapte er niet veel van. De volgende dag moest ik er weer naar toe. Ik kreeg een prik en wist niets meer. Ik werd wakker met iets geks ik mijn bek. Ik probeerde het eruit te werken, maar dat ging niet. Ik snap niet waarom er dierenartsen zijn, je hebt er niets dan narigheid van.

Geen pijn
Daarna moest ik iedere maand terug komen voor controle. Na een aantal maanden mocht de beugel eruit en had ik ook geen pijn meer bij                het eten. Zijn die dierenartsen toch nog ergens goed voor!

Anderen lazen ook: 
1. Uit de praktijk van Dokter Fennema, een pikant hapje
2. Uit de praktijk van Dokter Fennema: de horrorkat
3. Brenda en hond Sterre; we voelen ons winnaars

Meer Petsie
Je kan Petsie vinden op FacebookTwitter, Instagram en natuurlijk onze blog. Maak je gebruik van Twitter of Instagram? Voeg dan #petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.