Ganzen vallen honden lastig

Op het uitlaatveld aan de Adriana Noorlandersingel in Rotterdam worden hondenbezitters lastig gevallen door een grote groep ganzen. Ze vallen de honden aan en laten veel poep achter.

Het komt niet vaak meer voor dat honden rustig kunnen snuffelen. Meestal worden zowel hond als baasje lastig gevallen door ganzen
Het komt niet vaak meer voor dat honden rustig kunnen snuffelen. Meestal worden zowel hond als baasje lastig gevallen door ganzen

Bewoner Nelleke Roos vertelt: “Wij hebben overlast van zo’n dertien grote ganzen, waarvan er één plukken haar uit de vacht van mijn hond heeft getrokken. Ik moet over de weg lopen vanwege geparkeerde auto’s en krijg bij de brug weer bonje met de ganzen. Mensen strooien brood voor de ganzen. Dat is niet goed voor de honden en zorgt ook voor ratten.”

Strontvervelend
“Het is strontvervelend. Ik moet met mijn dochter in de buggy en een pup over dat veldje. Ze vallen ons aan en alles zit onder de ganzenpoep. Er zijn zo veel ganzen, die elk jaar terugkomen”, vult Daniëlle van der Velden aan.

Stadsbeheer
Petra Vleeskens, woordvoerder Stadsbeheer van de Gemeente Rotterdam, laat weten dat de gemeente klachten van bewoners heeft ontvangen. “Het veldje en de stoep zijn schoongemaakt. Wij gaan dit probleem extra aandacht geven, in kaart brengen hoe ernstig het is en maatregelen bepalen. Bewoners moeten erop gewezen worden de ganzen niet te voederen en misschien moet het gras wat langer blijven. Daar houden de ganzen niet van.”

Bron: De Havenloods 

Anderen lazen ook: 
1. Brenda en hond Sterre: we voelen ons winnaars’
2. heldhaftige huishond pakt inbreker
3
. Van straathond tot instagramster 

Meer Petsie
Je kan Petsie vinden op FacebookTwitter, Instagram en natuurlijk onze blog. Maak je gebruik van Twitter of Instagram? Voeg dan #petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.