Uit de praktijk van Dokter Fennema (20)

Dierenarts Anton Fennema is naar Suriname vertrokken om daar twee weken lang te helpen bij een sterilisatie  project voor honden van het dierenasiel in Parimaribo. 

Op schiphol ontmoeten we elkaar, een tikje onwennig. Maar na een weekend samen optrekken in Paramaribo en bij het asiel van Paramaribo helpen met de inrichting voor de start van het project ontstaat er langzaam een team. Zeven dierenartsen, tien paraveterinairen en nog vijf extra voor organisatie, aansturing en reiniging en sterilisatie maken het team compleet.

Geweldig team
Maandag ochtend start het project. Al heel snel loopt het als een trein. Binnen het uur is het alsof we al jaren met elkaar werken. Wat een geweldig team.

Anton Fennema aan het werk voor het dierenasiel in Suriname
Anton Fennema aan het werk voor het dierenasiel in Suriname

Opstartprobleem
Klein opstartprobleem: 1 dierenarts met koorts terug naar het appartement, 1 dierenarts naar het ziekenhuis voor een extreme allergische reactie.

47 honden 
Lichtelijk geamputeerd beginnen we. Maar op de eerste dag hebben we al 47 honden gesteriliseerd. De beide dierenartsen zijn na de middag weer present en de tweede dag werken we op volle sterkte.

Aanvoerproblemen
Echter door wat problemen in de aanvoer komen we de tweede dag niet verder dan 53 dieren. Met man en macht wordt er gewerkt om de komende dagen meer dan 60 honden er dag te steriliseren.

Magische 600?
Gaan we de magische 600 halen? Volgende week krijgt u een update! Ik hoop u dan positief te berichten.

Anderen lazen ook: 
1. Uit de praktijk van dokter Fennema (19) –  het sterilisatieproject 
2. Uit de praktijk van dokter Fennema  (17)- Waarom naar Suriname?
3. De leukste dierenartsassistente is.. een hond 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.