Dierenarts Anton Fennema Stroowaert Dierenkliniek

Uit de praktijk van dokter Fennema (17)

Deze week geen honden- of katten perikelen uit de praktijk van Dokter Fennema. De dierenarts vertrekt op 27 februari met een team van 6 dierenartsen en 14 paraveterinairen in opleiding naar Paramaribo om zich belangeloos in te zetten voor de honden daar. 

surinameHier gaan we 14 dagen werken aan het jaarlijkse sterilisatieproject van het dierenasiel in Suriname. We proberen in twee weken zoveel mogelijk honden te steriliseren.

Dit doen we omdat er in Paramaribo veel honden zijn. Dat zijn geen zwerfhonden. Deze honden hebben vrijwel allemaal een baasje of een bazinnetje. Maar de plaats die een huisdier daar inneemt is een iets andere dan zoals wij hier gewend zijn.

Houden van dieren
Toch houden de mensen veel van hun dieren heb ik twee jaar geleden gemerkt, toen ik voor de eerste keer meeging. Maar men heeft, in het algemeen, weinig geld en de prioriteiten liggen wat anders.

Sterrilisatie
Gedurende twee weken worden er op het asiel daarom voor een gereduceerd tarief honden gesteriliseerd. Het project wordt ondersteund door een stichting in Nederland. De dierenartsen werken belangeloos mee en de paraveterinairen mogen de twee weken als een stage beschouwen.

Nuttig werk
Twee jaar geleden was ik er voor het eerst bij. Nu ga ik voor de tweede keer. Ten eerste omdat ik daar een geweldige tijd heb gehad en ten tweede omdat ik het ontzettend nuttig werk vind.

Nieuw baasje
Heel het jaar verdien ik mijn geld met diergeneeskunde. Daarom vind ik het belangrijk om mijn kennis en kunde ook eens geheel belangeloos in te zetten voor de dieren. Naast honden steriliseren heb ik daar ook zelfs nog een pootamputatie gedaan bij een zwerfhond. Die hond heeft later nog een nieuw baasje gekregen en wie weet kom ik te weten hoe het nu met hem gaat.

Anderen lazen ook: 
1. Uit de praktijk van dokter Fennema (16)- brakende boxer
2. Uit de praktijk van dokter Fennema (15)- Mopsie heeft blaasstenen
3. Uit de praktijk van dokter Fennema (14)- Banjer moet bakkeren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.