Dierenarts Anton Fennema Stroowaert Dierenkliniek

Uit de praktijk van dokter Fennema (14)

In zijn column vertelt dierenarts Anton Fennema iedere donderdag over wetenswaardigheden over zijn praktijk. Deze week, hond Banjer die moet gaan ‘bakkeren’ om zo de overtollige kilo’s kwijt te raken. 

Hond Banjer in de praktijk van dokter FennemaBanjer is een vrolijke hond maar al een tijdje wat snel moe en een beetje lui. Al vaker had ik gezegd dat Banjer iets te dik was en dat afvallen hem zou helpen dit probleem te overwinnen, maar het wilde maar niet lukken. Na de castratie was er langzaam steeds wat meer gewicht bijgekomen.

Maat is vol 
Iets wat ons allen boven de 40 te wachten staat als we niet opletten. (ik bedoel natuurlijk gewichtstoename en geen castratie) Op een gegeven moment was bij het baasje de maat vol en kwam ze op het spreekuur.

Even breed als lang
“Dokter, Banjer is bijna even breed als lang, het gaat zo niet langer.” Toen we Banjer gewogen hadden bleek als snel dat hij 40% te zwaar was. Niet alleen een zware belasting voor de pootjes maar ook voor het hart en alle andere organen.

Veldproef
Gelukkig is een naast een goed vermageringsdieet ook een medicijn tegen overgewicht ontwikkeld. Banjer mocht meedoen met een veldproef waarbij hij het medicijn gratis kreeg en we het gewicht per week bijhielden.

De kilo’s vlogen eraf! Banjer kwam zoals het baasje zei weer in zijn tweede jeugd.

Verwend
Laatst zag ik Banjer weer en zag dat er toch weer wat gewicht bijgekomen was. Toen ik vroeg hoe dat toch mogelijk was bleek dat Banjer regelmatig bij opa en oma was en daar ernstig verwend werd…

Anderen lazen ook: 
1. Uit de praktijk van dokter Fennema (13)- Fikse breuk voor nieuwsgierige kater 
2. Uit de praktijk van dokter Fennema (12)- Jonge hond leert op 3 poten lopen
3. Uit de praktijk van dokter Fennema (10)- Kat Harry is eindelijk weer zichzelf

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.