Kinderfeestje? Tips en spelletjes voor je hond

Joelende en rennende kinderen, ballonnen en taartjes. Je kind is jarig.  Een hoop gezelligheid. Maar wat doe je met je hond?  We geven tips om er voor iedereen een feestje van te maken. 

Toezicht en rust
Je moet ogen in achterhoofd hebben met zo’n vrolijke bende. En niet alle kinderen zijn honden gewend. Ze zijn bang of ze weten niet hoe ze er mee om moeten gaan. Ook je hond is die drukte misschien niet gewend. Zorg dus dat je altijd weet waar je hond is en zorg voor een rustige plek waar de kinderen niet bij hem kunnen komen. Rust is rust. Dat moet voor iedereen duidelijk zijn.

foto: www.dumpaday.com
foto: www.dumpaday.com

Meespelen
Deze spelletjes kan je samen met je hond en de kinderen spelen:

Verstoppertje: Jij houdt je hond vast. Je eigen kind pakt een speeltje van je hond en neemt het mee en verstopt zich en roept dan de hond. Je kind gooit het speeltje naar je hond als het gevonden is. Gaat dit goed en willen anderen kinderen ook, dan kan dat natuurlijk. Zorg dat het speeltje altijd gegooid wordt. Niet in de handjes houden dus.

Zoekspelletjes: De favoriete snoepjes van je hond kunnen verstopt worden onder plastic bekertjes. Gegarandeerd succes.

Zoek!:  Balletjes of speeltjes gooien en brengen, je hond kan er vaak geen genoeg van krijgen en met zoveel kinderen in huis kan hij zijn lol op. Zorg er wel voor dat je hond de bal of het speeltje niet van het kind probeert af te pakken of tegen ze opspringt.

Trucjes leren: Kent je hond een paar leuke trucjes of wil je hem iets nieuws leren? Betrek de kinderen hier dan in. Een pootje geven ligt natuurlijk voor de hand.

foto: goodhousekeeping.com
foto: goodhousekeeping.com

Vermijden
Trekspelletjes en elkaar achterna zitten moet je vermijden. Laat je hond ook niet springen naar speeltjes of snoepjes. En uiteraard wordt je hond niet fijngeknepen, aan zijn oren of staart getrokken. Meer tips vind je in ‘9 redenen waarom een hond een kind bijt’.

Eten
Kinderen kunnen ook heel interessant zijn voor je hond. Er valt al eens wat lekkers op de grond of ze hebben iets in hun handjes wat je hond ook wel lust. Als je hond nogal brutaal is kan dat tot toestanden leiden. Zorg dat hij niets kan afpakken en dat er niets op de grond ligt waar hij ziek van wordt. Houten prikkers zijn bijvoorbeeld niet handig op een kinderfeestje en een groot stuk chocolade kan hij ook beter niet te pakken krijgen.

Ballonnen
Natuurlijk zijn ballonnen erg feestelijk. Maar knallende ballonnen kunnen je hond vreselijk aan het schrikken maken. Je wil niet dat je viervoeter er vandoor gaat of dat hij straks kinderen met knallen associeert. Oppassen daarmee dus.

Anderen lazen ook:
1. 9 redenen waarom een hond een kind bijt
2. Chocolade en je hond, geen goede combinatie
3. Zoenen met je lief, hond jaloers?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.