Chocolade en je hond, geen goede combinatie

De supermarkten en waarschijnlijk ook je huis liggen er nu vol mee: chocolade. Zorg dat je hond dit niet te pakken krijgt want hij kan er behoorlijk ziek van worden of nog erger. 

Giftig
Voor het baasje een lekkernij, voor de hond is het vergif. In chocolade zit, wat een verrassing, cacao. In cacao zit theobrimine. Hier kan je hond niet tegen. Zijn spijsvertering kan dit niet verwerken.

Symptomen
Heeft je hond een chocoladevergiftiging dan dit het gevolg zijn: maagkrampen, braken, diarree, trillen, spierspanningen, een verhoogde hartslag, een hartaanval,  en in het slechtste geval overlijden.Sick-Doggie-287

Paniek
Niet in alle gevallen is chocolade levensgevaarlijk. De hoeveelheid theobremine is bepalend, maar ook bijvoorbeeld het gewicht van je hond. Als je chihuahua een chocolade kerstman naar binnen werkt dan zullen de gevolgen groter zijn dan wanneer een newfoundlander hetzelfde doet.  Pure chocolade is ook een stuk gevaarlijker dan bijvoorbeeld witte chocolade.

Betrapt
Ligt de verpakking aan flarden?  Grist je hond het chocolade poppetje uit de hand van je kind? Of heb je een vermoeden dat je viervoeter chocolade opheeft? Hou hem dan heel erg goed in de gaten en neem bij twijfel gelijk contact op met je dierenarts.

 Zelf berekenen
Met deze calculator kan je zelf kijken welke chocolade gevaarlijk is voor je hond in verhouding tot zijn gewicht. De calculator is wel in het Engels.

Calculator provided by www.AskAVetQuestion.com.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.