Hondenkapsels, er is nog meer dan ‘lekker kort’

Wij, Nederlandse hondeneigenaren, willen onze honden het liefst recht toe, recht aan. Niets geen rare fratsen aan de vacht van onze viervoeter. Maar voor wie de stoute schoenen wel durft aan te trekken, zijn er een paar gedurfde trends op het gebied van ‘grooming’.

Westie
Foto: dogsofsf.com

Scheer maar kaal of knip het maar lekker kort, dat is wat we het meeste zeggen tegen de trimster in de trimsalon. Dat blijkt na een belrondje langs verschillende trimsalons in Nederland. “Vaak omdat mensen niet zo veel geld hebben”, vertelt José Bijkerk van Trimsalon Dingo uit Enschede. En zo’n kaal geschoren hond, daar hoef je pas na vier a vijf maanden weer mee terug naar de trimmer.

Met volle vacht
Maar er zijn nog meer ‘kapsels’ waarmee je je hond en jezelf een plezier mee doet. Pauline Otten van Knoedels vachtverzorging uit Rotterdam knipt veel doodles en poedels. “Gelukkig zie ik steeds meer klanten die hun honden een volle vacht willen laten houden. Het ziet er goed uit en ik leer ze dat het ook goed te onderhouden is.”

Lekker creatief
Doe maar lekker gek, dat zit er niet zo snel in bij hondeneigenaren. Ieder ras heeft zo z’n eigen model waar hij of zij in geknipt wordt. Creative grooming, zoals dat veel in Amerika wordt gedaan, zal je hier niet zo snel zien. Bij deze stijl worden poedels bijvoorbeeld omgetoverd tot kamelen, hazewindhonden in een paard of een malthezer tot panda geknipt of geverfd. 

ibizafeathers.nl
Foto: Ibizafeathers.nl

Opvallend accent
Is dat te raar voor jouw en je hond, dan kan je altijd nog ergens een accent opleggen. Feathering is dan misschien meer iets voor jou. Klip een mooie string veertjes in allerlei kleuren in je honds vacht en je hebt een opvallend accent. Zo pimp je toch nog  je hond z’n kapsel.

Elmo bij Chique du Friemel
Foto: www.chiquedufriemel.nl/

Blauwe hanenkam
Een andere optie is de dip ’n dye techniek. Nathalie Thunnissen van trimsalon Chique du Friemel in Den Haag voorzag Elmo van een heuse blauwe hanenkam. Zijn baasjes vonden het geweldig en Nathalie ook. Wat de Haagse trimster betreft mag het allemaal nog wat wilder met de hondenkapsels.

 

 

asian grooming
Foto: Pinterest.com

Lekker cute, de Asian style 
“Er komen vaker Russische dames bij de trimsalon binnen wandelen die graag hun hondje in de Asian stijl willen laten knippen. In Rusland is dat erg in trek”, vertelt de eigenaresse van Chique du Friemel.  Asian is een hele lieve schattige stijl waar vooral kleine hondjes zoals Maltezers, Shih Tzu en Yorkse terriers in worden geknipt. Hele bolle pootjes met een kort lijfje een rond gezichtje kenmerken de stijl.

Anderen lazen ook:
1. Met je hond naar de trimsalon in de winter?
2. Met je kat naar de trimsalon
3. Badtips voor honden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.