Deze 5 speeltjes maak je zelf voor je kat

Je hoeft echt geen super creatief talent te zijn om met een paar simpele huis-tuin en keukenspullen leuke speeltjes voor je kat te maken. 

Krabpaal
Een onontbeerlijk attribuut in je huis is de kattenkrabpaal. Het is erg eenvoudig om er zelf een te maken die nog beter is dan die uit de winkel. Zorg dat je kat zich helemaal kan uitstrekken over de lengte van de paal. Voor de voet kan je een oud stukje plank en een oud stuk tapijt of een gratis sample in een een winkel gebruiken. Liefst matchend met je interieur natuurlijk. Verder heb je wat sisaltouw, lijm en een paar schroeven nodig.  Het beste resultaat krijg je als je met het touw onderaan begint en zo naar boven werkt als je het om het paaltje heen windt.
foto kat met krabpaal: Malingering via Flicker

Kartonnen dozen
Met kartonnen dozen kan je alle kanten op. Je kat springt er misschien al spontaan in. Heb je kinderen, dan kunnen jullie samen een kattenspeelhuisje maken.  Je kan je kinderen een grote doos laten beschilderen (met niet giftige verf). Plak het deksel vast en maak een paar ronde gaten in de doos en verstop snoepjes. Je kan ook een touwtjes, veertjes, en lekkere stofjes stevig aan de doos bevestigen. Succes verzekerd.

foto: blog.ifness.com
foto: blog.ifness.com

 

 

Of je bouwt een heel kattenkasteel met meerdere dozen.  Inspiratie kan je vinden bij The Chive. 

www.thechive.com
www.thechive.com

Krabplateau
Snij repen van een paar stevige dozen. Begin van klein naar groot en plak ze in ringen tegen elkaar aan. De buitenkant kan je weer met kleurtjes versieren. Zo heb een je een krabplateau en een plekje om te liggen in een. De uitgebreide beschrijving vind je bij Design Sponge.

http://www.designsponge.com/
http://www.designsponge.com/

 

WC- rolletjes
Bewaar je wc-rolletjes en plak ze aan elkaar in een ronde of rechthoekige vorm. Ook hier kan je weer snoepjes in verstoppen.

foto: kattenplaza.nl
foto: kattenplaza.nl

Kattenkruidspeeltje
Heb je nog oude kindersokjes liggen, een zakje kattenkruid en  ben je een beetje handig met naald en draad? Volg dan de aanwijzingen in het onderstaande plaatje en je hebt een heel leuk speeltje.

petfinder handmade cattoy

 

Anderen lazen ook:
1. Tien kattenmeubels voor echte kattenmensen
2. Met je kat naar de trimsalon
3. Kunnen honden en katten allergisch zijn voor het baasje?

Meer Petsie
Je kan Petsie ook vinden op FacebookTwitter en Pinterest. Maak je gebruik van Twitter of Pinterest? Voeg dan #petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten en pinnen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.