Kunnen honden en katten allergisch zijn voor het baasje?

Tranende ogen, een jeukende neus. Katten en honden kunnen voor veel dingen allergisch zijn, ook voor het baasje. Hoe help je jouw viervoeter van z’n allergie af?

kat met jeukVolgens onderzoekers van de universiteit van Edinburgh is twee procent van de huisdieren allergisch voor mensen. Of eigenlijk overgevoelig voor stoffen die aan menselijke haren en huidschilfers kleven. Lastig als je als kat of hond nou nét bij een mens in huis woont.

Huidschilfers
De allergie veroorzaakt jeuk, niezen en soms zelfs astma.  Dat komt omdat we tegenwoordig in zulke goed geïsoleerde huizen wonen waar nogal wat huidschilfers neerdalen die geen kant op kunnen.

Bleh, sigarettenrook
Sigarettenrook en huisstof kunnen de allergie verergeren. Honden zijn er gevoeliger voor dan katten (Siamese katten zijn weer het gevoeligst van alle katten) en ontwikkelen eerder een allergie.

Onderzoeken is een probleem Golden Retriever krabt
Er is helaas nog weinig bekend over honden die jeuk krijgen van het baasje. Probleem is namelijk dat de viervoeters die onderzocht moeten worden, een allergische reactie kunnen krijgen door hun onderzoekers, de mensen.

Medicijnen met een addertje onder het gras
Maar er gloort licht aan het einde van de tunnel! Volgens de Schotse onderzoekers kan de allergie verholpen worden met medicijnen. Het addertje onder het gras is alleen dat honden en katten deze medicijnen moeten inademen. Drie keer raden wie ze daarbij moeten helpen? Juist, de mens. Gezondheid!

 Anderen lazen ook: 
1. Uit elkaar: wie krijgt de hond? 
2. Vijf tips om samen met je hond fit te worden
3. Met je hond door de sneeuw? Vijf wintertips

Meer Petsie
Je kan Petsie ook vinden op FacebookTwitter en Pinterest. Maak je gebruik van Twitter of Pinterest? Voeg dan #petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten en pinnen!

Een gedachte over “Kunnen honden en katten allergisch zijn voor het baasje?”

  1. WANNEER EEN BASJE HEBBEN KAT OF HUNT HY OF ZIJ MUT LIEF ZIJ OP HUN DIEREN.IK OOK HEB 2 KATTEN MAAR IK BEN ALTIJD LIEF MET HUN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.