Zou jij 2 jaar wachten op een puppy?

Vandaag sprak ik collega Wolter Paulusma. Die kwam heel enthousiast met een foto van zijn nieuwe puppy Kobus aanzetten. Nu wist ik dat hij daar heel lang op gewacht had, 2 jaar maar liefst. Dus ik dacht, laat ik eens vragen hoe dat zit.

Wolter en KobusGezinsuitbreiding
Toen ruim twee jaar geleden de gesprekken in huize Paulusma weer eens over een hond gingen, kon Wolter het niet langer meer tegenhouden. Zijn vrouw en dochter wilden echt heel, heel graag een hondje…of een broertje. Toen was de beslissing snel gemaakt en begon de zoektocht op internet.

Hoera, het wordt een Hollandse Smoushond!
De nieuwe telg zou van niet al te groot formaat moeten zijn. Maar ook geen model ‘handtas’, want pa moet er tenslotte ook mee lopen. Kindvriendelijk, niet te veel verharen en makkelijk in de omgang waren de overige eigenschappen waar naar werd gezocht. En toen had Wolter het gevonden! Een Hollandse Smous, een hond met een wachttijd van minimaal twee jaar. En dat gaf de doorslag, bij Wolter dan toch.

Alleen in Nederland
De Hollandse smoushond, de naam zegt het al, is een Nederlands ras. Begin 1900 waren het stalhondjes die het ongedierte bestreden. Na de Tweede Wereldoorlog kwam je ze niet meer tegen. Sinds 1973 blazen een paar liefhebbers het ras weer nieuw leven in. Elk hondje wordt intensief gevolgd. Een teefje mag maar twee nestjes krijgen en een reutje maar twee keer vader worden. Zo wil men het ras zo gezond mogelijk houden. Daarnaast worden alle hondjes in huiselijke kring geboren.  Je krijgt een pup ook niet zo maar mee. Ze worden alleen in Nederland geplaatst en de fokker bepaalt welke pup er bij je mag komen wonen. Vandaar dus, een wachtlijst van twee jaar.

Grote liefde
Nu Kobus ruim een week bij zijn nieuwe gezin woont is Wolter zijn grootste fan. Waarom verbaast me dat weer niet? Knuffelen, de zindelijkheidstraining, naar de hondenschool, … Hij vindt het toch wel heel erg leuk allemaal. En Kobus, die was vanaf dag 1 thuis. Hij heeft het wel getroffen geloof ik.

Anderen lazen ook:
1. Madelief is mijn heldin
2. Nagels van je hond knippen, paniek!
3. Heldhaftige huishond pakt inbreker

Je kan ons vinden op Facebook, Twitter, Instagram en natuurlijk onze blog. Maak je gebruik van Twitter of Instagram? Voeg dan #petsie toe aan je bericht en wij zullen de leukste foto’s en berichten retweeten!

Facebook: Petsie
Twitter: PetsieNL
Instagram: PetsieNL
Blog: www.petsie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.