Varken in de running om burgemeester te worden

Een varken met de naam Giggles is door haar eigenaar kandidaat gesteld voor het burgemeesterschap van het Amerikaanse plaatsje Flint. Door een fout meldden de overige kandidaten zich te laat, waardoor het varken op de lijst kon komen.

Ideale burger

,,Hij heeft geen crimineel verleden, heeft nog nooit gekke dingen met geld gedaan, neemt geen smeergeld aan, steunt de politie en heeft nog nooit een deadline gemist.” De beloften op de Facebookpagina van Giggles liegen er niet om. Eigenaar en campagneleider Michael Ewing stelde zijn varken kandidaat voor het burgemeesterschap van Flint en is nu ook een echte campagne begonnen.
#giggles4flint
Deadline
Doordat de gemeentebode een verkeerde deadline doorgaf voor het inleveren van de papieren voor het kandidaatschap, waren drie kandidaten daar te laat mee. Een vierde was wel op tijd, maar miste een aantal handtekeningen. In Amerika zit de regelgeving zodanig in elkaar dat het bij het ontbreken van kandidaten na de deadline voor iedereen mogelijk is om zich kandidaat te stellen. Ook voor varkens dus.

Opletten
De actie van Ewing is vooral bedoeld om de politiek in Flint wakker te schudden. Volgens hem is er iets goed mis als ,,een dier betere eigenschappen heeft dan sommige kandidaten waarop je kunt stemmen. Dan moet je opletten op wie je stemt.” Overigens is het maar de vraag wat er gebeurt als Giggles de meeste stemmen weet te bemachtigen. Een andere regel stelt namelijk dat een burgemeester een eigen woning moet hebben en het is maar de vraag of een schuur of een slachthuis meetellen.

Dit artikel verscheen in Twentsche Courant/Tubantia.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.