Anton en Harry zamelen geld in voor operatie kater

Uit de praktijk van Dokter Fennema – Financiële hulp gezocht voor operatie kater

Dierenarts Anton Fennema vertelt iedere week over zijn praktijk. Deze week heeft hij jouw hulp nodig zodat kater Timo geopereerd kan worden.  “Ik hoop dat jullie deze ontzettend lieve kater willen helpen.”

“Ik werd gebeld door mijn college Harry Brasker uit Oud-Beijerland. We werken veel samen en vaak doen wij in ons dierenziekenhuis complexe operaties voor zijn patiënten. We delen de liefde voor dieren en voor oldtimers. We organiseren samen jaarlijks de veterinaire oldtimerrit, dit jaar al voor de achtste keer. Maar daar ging het dit keer niet over.”

Penisamputatie
“Ik zit met een lastig probleem,” sprak hij. “Er is een eigenaar die geen geld heeft voor de behandeling van haar kater en nu heeft ze een afstandsverklaring getekend en zit de kat bij mij in huis”.  Hij vervolgde: “De kat moet eigenlijk een penisamputatie ondergaan vanwege regelmatige verstopping. Ik heb trouwens al een adres voor herplaatsing.”

Hulp gezocht om operatie te betalen voor lieve kater

Kattenpis 
“Ik begreep dat Harry weer eens met de hand over zijn hart gestreken had en de kat liefdevol had opgenomen in zijn eigen gezin. Als een van zijn patiënten een penisamputatie moet ondergaan(plaskateroperatie, in de volksmond) dan doe ik dat altijd.
Het gaat om een operatie van tussen de 500 en 600 euro. Dat is geen kattenpis, letterlijk en figuurlijk gesproken. We spraken af om samen even naar de kater te gaan kijken en een plan op te stellen.”

Personeel betalen
“Ik wil best de operatie voor een gereduceerd tarief uitvoeren,” sprak ik “maar ik wil wel mijn kosten eruit hebben. Van de wind kan ik mijn personeel en de bank niet betalen.”

Crowdfunding
Dat begreep Harry. Plotseling had ik een idee. “Heb je wel eens van crowdfunding gehoord?” vroeg ik. “Nee,” sprak hij “wat is dat?”
“Het idee is dat je via het internet geld ophaalt om iets te kunnen realiseren”, legde ik uit.

Via Petsie.nl
De kat was intussen op schoot gesprongen alsof hij zeggen wilde: “Goed idee!” Luid spinnend nestelde hij zich alsof ik nooit meer op zou staan. “Weet je wat ik doe?” sprak ik, “ik kijk of via Petsie.nl, waar ik wekelijks een column voor schrijf iets voor deze ontzettend lieve kater kan betekenen.”

Lieve lezers 
“Daarom wend ik mij tot jullie lieve lezers. Met 250 euro is het mogelijk deze operatie uit te voeren. Ik doe een beroep op jullie dierenliefde om voor deze kater een nieuwe toekomst te realiseren. Ik wil jullie vragen om een bijdrage zodat de operatie kan plaatsvinden. ”

Help mee! 
Via de crowdfunding site projectgeld kun je meehelpen om kater Timo te redden zodat hij een nieuw fijn thuis krijgt. Meehelpen kan hier.

Tegenprestatie
“Als tegenprestatie zal ik op petsie.nl een beeldverslag met uitleg van de operatie plaatsen. Met niets verhullende beelden! Harry, de kater en ik zullen jullie dankbaar zijn!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.