Tommy, met rechts eigenaar Peter van der Voort. Foto: Wiebe Siestra

‘Terreurkat’ Tommy is onschuldig

NOOTDORP/DEN HAAG – Rode kater Tommy uit Nootdorp is onschuldig. Volgens de rechter is er geen bewijs dat hij labrador Yara ernstig zou hebben toegetakeld.Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bekendgemaakt. “Niemand is getuige geweest van de aanval”, stelt de rechter. Daardoor kan niet worden vastgesteld wat er precies is gebeurd.

Nagels in de nek
Al bijna een half jaar is Nootdorp in de greep van Tommy. Eind april liep buurtbewoonster Marian Geise met haar labrador Yara een ommetje door de wijk. Uit het niets dook een kat op die zijn nagels in de nek van Yara zette. Gevolg: 5.000 euro dierenartskosten en een lang en pijnlijk revalidatieproces voor de labrador.

Woensdag doet de rechtbank in Den Haag uitspraak in de zaak die Geise tegen het baasje van Tommy aanspande. Ze wil dat Van der Voort voor alle medische kosten opdraait.

Geen bewijs
“Ik geloof nog altijd niet dat mijn kat dit heeft gedaan”, zegt Van der Voort. “Er is ook geen enkel bewijs. Deze vrouw is nooit bij mij aan de deur geweest, ik kreeg meteen een brief van haar advocaat.”

Wel stonden er kort na het incident 2 agenten bij Van der Voort op de stoep. “Ik ben een nuchtere jongen, maar dan schrik je wel even”, zegt de katteneigenaar. De agenten vertellen hem dat Tommy herkend is en dat hij zijn kat voortaan binnen moet houden. Met dat straatverbod kon Van der Voort niet leven. “Tommy is een echte buitenkat. Die kun je gewoon niet dag en nacht opsluiten.”

Andere kat
Van der Voort verwacht dat zijn kat woensdag wordt ‘vrijgesproken’. “Ik heb Tommy al jaren. Mijn kinderen zijn met hem opgegroeid, ze zijn gek op hem. En elke dag lopen er tientallen hondeneigenaren door de straat. Het ging nog nooit mis, waarom nu wel?” Van der Voort vermoedt dat een andere rode kater in Nootdorp schuldig is aan de aanvallen. “Als Tommy hier thuis rondloopt, is hij poeslief. Deze hetze moet nu stoppen.”

UPDATE: Woensdag 21 november om 21:31

Nootdorpse ‘terreurkat’ vrijgesproken
NOOTDORP – De Nootdorpse terreurkat Tommy gaat vrijuit. Volgens de rechter is er te weinig bewijs om vast te kunnen stellen dat de kat een hond heeft aangevallen. Het baasje van de kat hoeft daarom geen schadevergoeding te betalen aan de eigenaresse van de hond.

Bron: ED.nl

Foto: Wiebe Kiestra/HH: ‘Tommy, met rechts eigenaar Peter van der Voort.’

Lees ook: ‘Terreurkat’ Tommy voor de rechter gesleept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.