Tommy, met rechts eigenaar Peter van der Voort. Foto: Wiebe Siestra

‘Terreurkat’ Tommy voor de rechter gesleept

NOOTDORP – Is rode kater Tommy een monster? Ja, zeggen Nootdorpse buurtbewoners.

De 11-jarige ‘terreurkat’ zou honden en zelfs kinderen op straat aanvallen en verwonden. Het baasje van Tommy is de beschuldigingen helemaal zat. “Ik wil dat er een einde komt aan alle zwartmakerij”, vertelt Peter van der Voort (55).

Nagels in de nek
Al bijna een half jaar is Nootdorp in de greep van Tommy. Eind april liep buurtbewoonster Marian Geise met haar labrador Yara een ommetje door de wijk. Uit het niets dook een kat op die zijn nagels in de nek van Yara zette. Gevolg: 5.000 euro dierenartskosten en een lang en pijnlijk revalidatieproces voor de labrador.

Woensdag doet de rechtbank in Den Haag uitspraak in de zaak die Geise tegen het baasje van Tommy aanspande. Ze wil dat Van der Voort voor alle medische kosten opdraait.

Geen bewijs
“Ik geloof nog altijd niet dat mijn kat dit heeft gedaan”, zegt Van der Voort. “Er is ook geen enkel bewijs. Deze vrouw is nooit bij mij aan de deur geweest, ik kreeg meteen een brief van haar advocaat.”

Wel stonden er kort na het incident 2 agenten bij Van der Voort op de stoep. “Ik ben een nuchtere jongen, maar dan schrik je wel even”, zegt de katteneigenaar. De agenten vertellen hem dat Tommy herkend is en dat hij zijn kat voortaan binnen moet houden. Met dat straatverbod kon Van der Voort niet leven. “Tommy is een echte buitenkat. Die kun je gewoon niet dag en nacht opsluiten.”

Andere kat
Van der Voort verwacht dat zijn kat woensdag wordt ‘vrijgesproken’. “Ik heb Tommy al jaren. Mijn kinderen zijn met hem opgegroeid, ze zijn gek op hem. En elke dag lopen er tientallen hondeneigenaren door de straat. Het ging nog nooit mis, waarom nu wel?” Van der Voort vermoedt dat een andere rode kater in Nootdorp schuldig is aan de aanvallen. “Als Tommy hier thuis rondloopt, is hij poeslief. Deze hetze moet nu stoppen.”

Bekijk ook de video:

Bron: ED.nl

Foto: Wiebe Kiestra/HH: ‘Tommy, met rechts eigenaar Peter van der Voort.’

Lees ook: Nootdorpse ‘terreurkat’ is onschuldig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.