Honden Dogs on Tour maken verstandelijk beperkten gelukkig

Met zijn vier honden, Timo, Liu, Bobby en Storm, brengt Frans de Bie onder de naam Dogs on Tour bezoekjes aan verzorgingshuizen en woonvormen in Leeuwarden. “Op het moment dat we met de honden binnenkomen, zie je ze gewoon opvrolijken.”

Roedel van Dogs on Tour
De roedel van Dogs on Tour; Timo, Liu, Bobby en Storm

Super enthousiast zijn de honden als ze een woonvorm binnen komen. “Sommigen mensen schrikken ervan of moeten even wennen. Maar na een minuut of 10 worden de honden wat rustiger en dan gaat het goed. Veel ouderen en cliënten willen ze aaien. Sommigen hebben de spieren niet meer onder controle en dan geven ze een hond opeens een tik, maar die kijken niet op of om. Je kan alles met ze doen, daar heb ik ze ook op getraind.

Iets terugdoen
Tijd heeft hij genoeg. “Ik zit in de WAO en wil graag iets terugdoen voor mijn uitkering”, vertelt De Bie. “Het draait voor mij echt om de cliënten en de honden, dat ik het leuk vind is mooi meegenomen.”

Tweede kans 

Cliënten gaan vaak wandelen met de honden van Dogs on Tour.
Cliënten gaan vaak wandelen met de honden van Dogs on Tour.

De roedel van Frans bestaat uit vier honden die een nieuwe kans hebben gekregen. Om verschillende redenen kwamen ze bij de hondenliefhebber terecht.
“Bobby is aangereden door de Spaanse politie en broer en zus Timo en Liu zijn in beslag genomen na een huiszoeking. Alle drie de dieren zijn eerst naar een dierenhotel gebracht en daarna via via bij Frans terecht gekomen.”

Marktplaats 
De laatste hond, Storm, heeft hij op Marktplaats gevonden en is voorlopig het laatste lid van Dogs on Tour. De flat van Frans is nu vol. “Als je ze goed verzorgd en genoeg naar buiten met ze gaat, is het prima te doen.”

Dogs on Tour

“Cliënten zijn dolgelukkig met het bezoek van de honden”

Gek van honden
Tijdens zijn werk als vrijwilliger vorig jaar bij een zorginstelling moest Frans een oudere man helpen om verkeersveilig te worden. “Die man was gek van honden. Ik heb hem toen meegenomen naar mijn huis en de honden naar beneden gehaald. Hij vond het prachtig, was helemaal blij. Van die ontmoeting heb ik foto’s gemaakt en laten zien bij de zorginstelling.”

Dogs on Tour
Dat was genoeg om het balletje te laten rollen. Frans werd uitgenodigd om een keer langs te komen met de honden en Dogs on Tour was geboren. Omdat Frans alles te voet moet doen, kan hij alleen langsgaan bij verzorgingshuizen en woonvormen in Leeuwarden. Maar de Fries heeft grootse plannen.

Bus voor vervoer
“Ik wil er een stichting van maken zodat ik een beroep kan doen op een aantal fondsen. Ik wil van dat geld dan een bus kopen zodat ik heel Friesland kan rondgaan. Want met vier honden in het openbaar vervoer dat is geen doen. ”

Misschien ook in Zuid-Holland? 
Ook met bus kan Frans alleen Friesland en de kop van Noord Holland aandoen. “Ik wil graag dat het gratis blijft, maar dan moet ik niet te hoge kosten hebben.”  Maar er gloort licht aan het einde van de tunnel. “Er komen binnenkort twee dames uit Zuid-Holland praten om een soortgelijk initiatief op te starten bij hen in de buurt.”

Meer informatie over Frans’ initiatief is te vinden op: Dogs on Tour 

Anderen lazen ook: 
1. Blinde Wiebus overwint obstakels
2. Kat vindt thuis in Engelse supermarkt
3. Brammetje, de dove pup

 

 

 

 

 

5 gedachten over “Honden Dogs on Tour maken verstandelijk beperkten gelukkig”

 1. Beste
  Is dit de page van Frans de Bie die op fb een oproep doet betreft Gera Kornmann .
  Ik hoor het graag of ik goed of fout ben.

  Mvg
  Roos

   1. Excuses Roxy, we hebben iets te snel gereageerd. We hebben wel een link naar de website in het artikel, maar ik wil gerust de desbetreffende facebookpagina link er ook bijzetten als je die hebt

    Groetjes,
    Annemarie van Petsie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.