De hond mee op wintersport, een goed idee? 

“Kan mijn hond mee op wintersport?”, horen we steeds vaker.  De meeste honden vinden sneeuw en de winter fantastisch. Maar wie verwacht hele dagen alleen maar op de pistes te kunnen vertoeven komt bedrogen uit.

Foto: Hokamix.nl
Foto: Hokamix.nl

Net als thuis kan een hond niet hele dagen alleen blijven. Dus je zal een paar keer per dag het skiën moeten onderbreken om even de hond uit te laten. Dat kan ook mooi zijn, samen een sneeuw wandeling maken. Bekijk daarom van te voren of het skigebied waar je zit ook een mooi aanbod heeft voor winterwandelroutes. Als jullie samen naar buiten gaan, houd de hond weg van geopende skipistes. Dat is levensgevaarlijk voor zowel de hond als de skiër.

Meer eten
Neem je je viervoeter mee de sneeuw in, geef je hond wat vaker te eten op een dag. Hoe kouder het is, des te meer energie honden moeten steken in het warm houden van hun lichaam. Zeker als je hond dol is op sneeuw en er uren in kan spelen, kost dit veel energie. Zorg er ook voor dat sneeuw niet aan de vacht blijft plakken of samen gaat klonteren tussen de pootjes. Meer tips vind je hier.

eigen mand bij wintersport. petsie.nl
Foto: zoekdierenarts.nl

Eigen plekje 
Voordat je in de auto stapt, check  of de accommodatie waar je wilt boeken huisdieren toestaat. Vooral in Frankrijk doen ze niet zo moeilijk als het gaat om het meenemen van honden. Maar er is wel een verschil of je hond 4 of 40 kilo is. Als het geen probleem is om je viervoeter mee t nemen, neem in ieder geval zijn mand of kussen mee. Dan heeft je hond ook in het vakantiehuisje z’n eigen plekje. Misschien een open deur; maar vergeet het voer niet. Misschien is het merk wat de hond altijd eet juist niet op je vakantiebestemming te verkrijgen.

dogs-255100_1280Paspoort? 
Daarnaast is het belangrijk om te checken wat de voorwaarden zijn van het land waar je naar op vakantie gaat. Ga je met de auto kijk dan ook even naar de voorwaarden van de landen waar je doorheen rijdt. Binnen Europa geld dat je in ieder geval een Europees paspoort moet hebben, de hond gechipt is en ingeënt is tegen hondsdolheid.

Reistips 
Als dat allemaal is geregeld, kan de reis beginnen. Ga je met de auto, laat dan niet de hond los liggen. Tips and tricks over het veilig vervoeren van je hond lees je hier.

Goede reis!

Anderen lazen ook:
Met je hond in de sneeuw. Vijf wintertips
Vervoer je hond veilig
3
. Met je hond naar de trimsalon in de winter? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.