Baasje opgelucht, vermiste kat weer thuis

Myrthe haar hart maakte een sprongetje toen kat Arie niet reageerde op haar fluitje. De kat was zoek toen het zo hard sneeuwde in december. Gelukkig werden baasje en beest weer met elkaar herenigd. Daarmee is Arie wat Myrthe betreft een held. “Hij is bijzonder voor me.”

Kerst had ze zich iets anders voorgesteld. Maar op kerstavond reageerde Arie niet op haar fluitje. “Ik heb hem aangeleerd dat als ik fluit hij moet komen, maar ook dat hielp niet.” Vorig jaar had Arie ook al een paar dagen rond Kerst de kuierlatten genomen. “We wisten dus hoe laat het was.”

Sneeuwen
De eerste dag van zijn verdwijning voelde ze zich niet zo rot. “Ik dacht dat hij wel terug zou komen. Maar toen de tweede en derde dag van de vermissing aanbrak begon ik me steeds slechter te voelen. Vooral ook omdat het toen zo ging sneeuwen.”

Afgevallen
Van echt Kerst vieren was toen geen sprake meer. “Ik ben veel buiten  geweest om Arie te zoeken in de sneeuw. Van de stress hebben we weinig gegeten. We zijn zelfs twee kilo afgevallen.” Want Arie is bijzonder voor Myrthe.

arie 1.jpgUren knuffelen
“Hij is altijd aan mijn zijde. Hij slaapt bij me, hij volgt me overal waar ik ga of sta en ik kan wel uren met hem knuffelen. Arie is echt heel bijzonder voor me, sowieso specialer dan een gemiddeld huisdier voor zijn baas is.”

Flyers en mediums 
Dus toog Myrthe vier keer per dag naar buiten om een grote ronde te lopen, rammelend met snoepjes. “We hebben ook flyers flyers uitgedeeld bij 160 huizen en we hebben hem op verscheidende meldpunten online geplaatst. We hebben dierenasiels gebeld of zij wat binnen hebben gekregen en we hebben zelfs 2 mediums ingeschakeld.”

Te dom 
“De meeste hoop kregen we van de mediums maar uiteindelijk zijn het de flyers die ervoor hebben gezorgd dat Arie terecht is gekomen. We werden namelijk gebeld door een buurtbewoonster wiens kinderen een kat hadden horen mauwen. Hij zat vast in een afgesloten tuin die hij waarschijnlijk in een richting in kon. Hij is dus niet bewust weggelopen, hij was te dom om uit een tuin te komen.”

Gelukkig maar ook bang arie 2
Dolgelukkig is ze nu Arie weer thuis is. Maar wie zegt dat Arie niet weer binnenkort op avontuur gaat? “Daarom willen we ook een gps tracker voor hem kopen zodat we hem meteen kunnen vinden.”

Anderen lazen ook: 
1. Video: Kat helpt hond om te ontsnappen
2. Honden Dogs on Tour maken verstandelijk beperkten gelukkig
3.Kat vindt thuis in Engelse supermarkt. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.